Jelenlegi hely

Mi változik december 7-től a határátkelőkön?

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, december 4 - 15:03 | Közérdekű
A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 30/2020 sz. rendelete intézkedéseket ír elő a közegészség veszélyeztetése esetén a személyek karanténba helyezésének kötelezettségeiről a Szlovák Köztársaság területére való belépés után. 2020. december 7-én reggel 7 órától új kötelezettséget vezet be az ingázók számára: kötelező negatív antigén vagy PCR-tesztet ír elő. A teszt nem lehet 14 napnál régebbi.
Mi változik december 7-től a határátkelőkön?

A kötelezettség azokra a hét év feletti személyekre vonatkozik, akik rendszeresen átlépik a határt munkavégzés vagy más hasonló munkaviszony, tanulás, közeli személy sürgős ellátása céljából. Ez a kötelezettség a Szlovák Köztársaság azon állampolgáraira is vonatkozik, akik a szomszédos államok határterületein élnek (30 km-en belül).

Antigén vizsgálat esetén az egészségügyi minisztérium által kiállított igazolással, vagy egy mobil mintavételi pont vagy egy szociális szolgáltató intézmény mintavételi pontja által kiállított igazolással kell igazolniuk magukat.

A COVID 19 betegségből való kigyógyulás igazolását is elfogadják, és a rendőrség a külföldön végzett PCR-vizsgálatokat is elfogadja. A mobil mintavételi pontok nem állnak rendelkezésre a határokon. 

Ha nem rendelkezik a szükséges tesztekkel vagy megerősítésekkel, akkor regisztrálhat a http://korona.gov.sk/ehranica oldalon. Ebben az esetben a teszt eredményének eljuttatásáig elszigetelten kell maradnia. Az antigén tesztelő pontok listáját folyamatosan frissítik az Egészségügyi Minisztérium honlapján. 

Azok a polgárok, akik rövid időre akarják átlépni a határt, 72 óránál nem régebbi negatív antigén vagy PCR-teszttel  kell rendelkezniük..

Forrás: ma7.sk

Címkék: koronavírus