Back to top

A mi halálunk is legyőzetik

Publikálva: 2016, március 26 - 09:53
Legnagyobb keresztyén ünnepünk, a húsvét – nagypéntekkel együtt – a bűnből és a halálból való megváltás, a megszabadítás, a feltámadás ünnepe olyan távlatot teremt mindannyiunk számára, amelyben – joggal – másként, új nézőpontból tekinthetünk a saját életünkre.
A mi halálunk is legyőzetik

Jézus Krisztus feltámadása azt jelenti számunkra, hogy Ő a legnagyobb ellenséget, a halált is legyőzte. Ez egyrészt reményt ad akkor, amikor látva az elmúlást, a rossz korlátlan, bűntelen terjedését azt gondoljuk, hogy Istennek nincs hatalma minden fölött. Nem.

Krisztus mindenható Úr! Másrészt az ünnepen örülhetünk annak is, hogy nemcsak Jézus támadt fel, hanem a mi halálunk is legyőzetik. Bennünket is részeltet a halál feletti győzelmében. Érdemtelenül, kegyelemből. Persze, egyszer meghalunk, át kell mennünk a halálon, de hitünk szerint az örök életben, Isten világában feltámadunk. A halál nem egy pont az életünk végén, hanem egy kötőjel, vagy kettőspont! Követi, vagy inkább felváltja mindaz, amit Isten készített el számunkra az ő világában. Azaz: minden eltöltött nappal nemcsak fogy az éle­tünk, hanem minden nappal közelebb kerülünk az örökkévalósághoz. Annak a titoknak, annak az Atyai áldásnak a megismeréséhez, megéléséhez, amelyet emberként, a földi életünkben nem vagyunk képesek teljes mélységében megélni.

Dr. Görözdi Zsolt
református lelkipásztor

Ezt már olvasta?

Címkék: húsvét