Back to top

Mesterhármas: 2020-ban is a DAC lett az év csapata, Kalmár Zsolté az Év Sportolója díj

Publikálva: 2021, szeptember 14 - 13:26
A koronavírus miatt néhány hónapos csúszással, tegnap este került sor a 2020-as városi sportdíjak átadására. A csapatok között a DAC futballcsapata végzett az élen, az egyéni kategóriában Kalmár Zsolt nyert.
 Mesterhármas: 2020-ban is a DAC lett az év csapata, Kalmár Zsolté az Év Sportolója díj

Idén hatodik alkalommal díjazta Dunaszerdahely város önkormányzata az előző év kiemelkedő sportteljesítményeit. Ezúttal is 5 kategóriában hirdettek nyertest: egyéni, ifjúság 15 éves korig; egyéni, ifjúság 15–20 éves korig; egyéni, felnőtt; csapat, valamint edző.

A Csapat kategóriában a következő sorrend alakult ki:
1. DAC 1904 felnőtt labdarúgócsapat
2. Megy sport (atlétika)
3. Sportujsnami (akrobatikus rock´n´roll)

Együttesünk a 2019/20-as idényben 3. helyen végzett a Fortuna ligában, amivel a klub fennállása során első ízben lett háromszor egymás után dobogós. 2020 őszén a DAC több klubrekordot is felállított: az európai kupaküzdelmekben két ellenfelet is búcsúztatott, első 8 bajnoki mérkőzését megnyerte (ez egyben szlovákiai rekord is), 11 fordulón keresztül vezette a tabellát, az addigi legtöbb pontot, győzelmet és gólt szerezte. A sárga-kékek négy labdarúgója hozzájárult ahhoz, hogy országának válogatottja kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra.

A felnőtt egyéni sportoló kategória díjazottjai:
1. Kalmár Zsolt (labdarúgó)
2. Hakszer Balázs (birkózó)
3. Gányovics Balázs (birkózó)
4-5. Peter Plavec (hosszútávúszás), Nyáry Richárd (hosszútávúszás)
6. Petényi Tamás (sakkozó)

Kalmár Zsolt a DAC labdarúgócsapatának csapatkapitánya, legtöbb gólt szerző játékosa és vezére volt a 2019/20-as idényben, amikor a sárga-kékek bronzérmesek lettek a Fortuna ligában, a következő bajnokság őszi szezonját pedig a 2. helyen zárták. A Fortuna liga InStat statisztikája alapján a liga legjobbja, míg a Šport napilap szerkesztőinek pontozása alapján a 2020/21-es bajnokság őszi idényének legjobbja lett. Ősszel a Fortuna liga legjobb góllövője volt, továbbá segítette több klub- és ligarekord felállítását. A magyar válogatott stabil kezdőjátékosaként nagyban hozzájárult a nemzeti tizenegy 2020-as Európa-bajnokságra való kijutásához.

A teljes eredménylista itt olvasható.

.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies