Back to top

Mesevetélkedő a Vámbéryben

Publikálva: 2016, április 2 - 09:02
A „7mérföldes csizmában heted7 határon át” című, alsó tagozatos tanulók számára szervezett verseny kerületi fordulóját tartották a Vámbéry Ármin Alapiskolában április elsején.
Mesevetélkedő a Vámbéryben

A Magyarországról induló, több mint 20 éves tradícióval rendelkező, a szövegértést javító és az olvasás megszerettetését célul kitűző mesevetélkedő az alsó tagozatok 2., 3. és 4. évfolyamainak tanulói számára kínál nemes versengést. 

A vetélkedő Felvidéken való meghonosítására Mózes Hajnalka tanító, a vásárúti József Attila Alapiskola pedagógusa vállalkozott, s évről évre egyre több iskola kapcsolódik be a színvonalas versenybe. 2016-ban a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskolából már 15 csapat jelentkezett be, csapatonként 4-4 tanulóval, s jutott el a járási fordulóig. Ebben a tanévben zömmel Móra Ferenc meséiből válogattak a szervezők.

A járási forduló után nyolc csapat jutott tovább a kerületi fordulóba, s onnan csak két csapat juthat majd az országos döntőbe, amelyet Vásárúton rendeznek április derekán.
A Vámbéryből idén a 2. C osztály két csapattal, a 3. A osztály két csapattal, a 3. B osztály két csapattal, a 3. C osztály egy csapattal, a 4. A osztály négy csapattal, a 4. C osztály két csapattal, illetve a 4. D osztály két csapattal jelentkezett.

Az első fordulóban egy mese feldolgozására került sor, majd a többi fordulók mindegyikében három-három mesével bővül a repertoár. A mostani kerületi fordulóban az alábbi mesékből álltak össze a feladatsorok: „ Azt sem tudom, ki vagyok, A tolvaj nyomában, Bolondos állítások,  Villámkérdések,  Kulcskombináció, valamint Titkosírási feladatok”.

A tanulók, de a pedagógusok is nagyon lelkesek voltak, szinte előttünk játszódtak az események, a mesehősök megelevenedtek, jelen voltak a teremben.

A kerületi fordulót a 4.A Tündérek csapata nyerte, így ők, illetve a második helyezett 4. A-s Okoskák csapata jutott az országos döntőbe.

Bugár Edit

Ezt már olvasta?