Back to top

Mert olvasni jó

Publikálva: 2016, március 9 - 10:01
A jó könyvet pedig még mindig sokan szeretik kézbe venni.

Ezt igazolta a múlt héten a Csallóközi Könyvtárban is lezajlott Szlovákiai Könyvtárak Hete. Ezen a héten ingyenesen lehetett beiratkozni a könyvtárba, illetve ez volt a Megbocsátás hete, mivel ekkor a későn visszavitt kölcsönzött könyvek után nem kellett késedelmi díjat fizetni. Szép számban éltek ezzel a lehetőséggel, hiszen 190-en iratkoztak be, és 102 könyv jutott így vissza a könyvtárba.

Voltak természetesen más programjaik is, szlovák és magyar nyelvű előadások zajlottak, illetve kiállítás is nyílt, Cséfalvay Evelyn grafikáiból, mely egészen a hónap végéig tekinthető meg a közkönyvtár olvasótermében. Átadták a 2015-ös év legaktívabb, legtöbb könyvet kölcsönző gyermek, ifjú és felnőtt olvasójának, valamint a járás legaktívabb könyvtárosának járó díjat is.

Olvasni, könyvet kölcsönözni pedig valóban érdemes. A Csallóközi Könyvtár, a járásban egyedüliként, az idén 13. alkalommal kapcsolódik be az Egy éjszaka Andersennel című projektbe, mely 2001-ben indult Csehországban, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az olvasást a fiatalok körében. Erre, az április 1-jén megrendezésre kerülő eseményre pedig a könyvtár legaktívabb harmadikos és negyedikes tanulóit hívják meg, akiket az est folyamán könyvmollyá avatnak. A program, melyet jelenleg még pontosítanak, nemcsak közös meseolvasásból áll, hanem egyéb érdekes szórakozást is terveznek a résztvevő gyerekek számára.

Ezt már olvasta?

Cookies