Jelenlegi hely

A megyei versenyen is eredményesen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 27 - 19:37 | Oktatás
A Vidékfejlesztési Szakközépiskola agrárvállalkozás I./A, II./A, III./A és a IV./A osztályok tanulói március 22.-én részt vettek a tizenkilencedik alkalommal megrendezett fiatal ökofarmár verseny megyei fordulóján Nagyszombatban.
A megyei versenyen is eredményesen

Az iskolát Boltvan Ondrej, Kosár Zoltán, Koczkás Dominik, Júlia Rebeka Daragics, Tükör Bence és Szolár Ádám képviselte. Az igényes megyei verseny fordulóját gyakorlati és elméleti felkészülés előzte meg.

A versenyzők összemérhették elméleti tudásukat és gyakorlati jártasságukat a verseny során. A versenyzők elméleti ismereteit a 40 kérdésből álló teszt megválaszolása tükrözte. A gyakorlati jártasságukat mutathatták be diákjaink a tőgy fejés előtti előkészítése, a tulajdonképpeni tejnyerés, és a fejés utáni tőgy ápolása közben. A laboratóriumi feladatsort a tej fajsúlyának meghatározása, a tej savfokának megállapítása, a tejmirigy egészségi állapotának elbírálása az NK teszt alapján, a kifejt nyerstej minőségi osztályba sorolása és a tej érzékszervi minősítése képezte. Végezetül a növényismeret és magismeret következett. A versenyzők között szoros verseny alakult ki, amely a felkészültségüket mutatta. Iskolánk diákjai szépen szerepeltek, melyhez szívből gratulálunk.

A dunaszerdahelyi iskola tanulója Boltvan Ondrej IV. A osztályos tanuló a megyei versenyen a gyakorlati részben I. helyezést és az összesített eredmények alapján a III. helyezést érte el. A XIX. Mladý Ekofarmár országos versenyen (2018. május 9.-11. Késmárk) fogja képviselni iskolánkat. A versenyzőnek gratulálunk, és további sikert kívánunk az országos megmérettetésen.