Back to top

Megújuló energiaforrással fogják fűteni a Vámbéry Alapiskolát

Publikálva: 2021, július 30 - 11:15
A napokban megkezdődik a Vámbéry Alapiskolában a geotermikus fűtés kiépítésének az előkészítése. Ezért az iskola udvarán található játszótéret szétszedik, ugyanis azon a területén kezdődnek meg a geotermikus fúrások („hőenergia bányászat”). Mivel a fúrásokat követően ide már nem helyezhetik vissza a játszóteret, egy újabbat fog helyette a város kialakítani a közeli lakótelepen.
Megújuló energiaforrással fogják fűteni a Vámbéry Alapiskolát

Pályázat útján elnyert összeggel valósítja meg a város azt a nagyszabású beruházást, amely a geotermikus energia hasznosításával fogja a teljes alapiskola fűtését biztosítani oly módon, hogy egyben csökkenni fog a környezetterhelés is, jelezte Dömény Ľubomír, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal Műszaki és beruházási főosztályának a vezetője.

A hosszabb távon alacsonyabb költségű geotermikus energia megújuló energiaforrás, vagyis környezetkímélő megoldás válthatja itt fel a korábbi fűtési rendszert. 

A munkálatok az iskola udvarán található játszótér szétszedésével indulnak, ugyanis azon a területen kezdik meg geotermikus szondafúrással az energetikai beruházást.

A főosztályvezető megnyugtatásul közölte, hogy a szétszedett játszótér helyett, mivel az adott területre azt nem lehet majd visszahelyezni, egy újat építenek a közeli lakótelepen.

(nagy)

Ezt már olvasta?