Back to top

Megújul a VMK előtti park

Publikálva: 2021, július 19 - 06:01
A múlt héten kezdődtek a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti parkban a felújítási munkálatok, a közeljövőben szinte teljesen megújul a növényzet, szebbé varázsolva a városközpontot.
Megújul a VMK előtti park

„Az elmúlt időszak nehézségei ellenére folyamatosan szépül a Csaplár Benedek VMK belső tere, ezért különös öröm, hogy a jövő évben fennállásának 45. évfordulóját ünneplő művelődési központ környéke is egyre szebbé válik“ - mondta portálunknak Takács Tímea, a VMK igazgatónője.

Elmondása szerint kérvényét a város vezetése pozitívan fogadta, így felkérte Harmanovsky Viktort, hogy tervezzen egy, a mai kornak megfelelő, látványos, egyben praktikus, pihenést szolgáló parkot.

Harmanovsky Viktor, a Municipal Real Estate városi közterület-fenntartó vállalat főkertésze a kérésnek eleget téve olyan tervet dolgozott ki, mely egyrészt a növényzet megújulását tartja szem előtt, másrészt a praktikum oldaláról is tekintett a parkra.

A megújításkor figyelembe veszik azokat az útvonalakat, amelyeken keresztül eddig is átjártak a parkon az emberek - ide kis, kövezett utacskák kerülnek -, továbbá a belváros felé eső részt szellősebbre, áttekinthetőbbre tervezte Harmanovsky Viktor.

„Szép volt ez a park, amikor kialakították, de azóta a növényzet elburjánzása miatt komorrá, sűrűvé vált, ezen szerettünk volna változtatni“ - mondta a Municipal munkatársa.

A tervezéskor figyelembe vették azt is, hogy a VMK előtti téren különböző programok zajlanak, amelyeket a fő út felől sűrűbb növényfallal védenek az útról odaszűrődő zaj elől.

A metszési, ritkítási, alakítási munkák már a közeljövőben befejeződnek, így a város lakosai hamarosan birtokukba vehetik a megújult, megszépült parkot a város közepén.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies