Back to top

Megújul a Sárga kastély

Publikálva: 2017, október 13 - 13:32
A Csallóközi Múzeum impozáns épülete, Dunaszerdahely városképének egyik meghatározó műemléke újul meg – tudtuk meg a múzeum igazgatójától, dr. Zsigmond Tibortól.
Megújul a Sárga kastély

Jelenleg a kívülről felállványozott kastély ablakait cserélik le a műemlékvédelmi szakemberek útmutatásai alapján, illetve magát az épületnek a külsejét festik le, az eredeti két, illetve három tónusú sárga színűre majd az elkövetkező hetekben, ugyancsak a műemlékvédelem útmutatásai szerint, jelezte dr. Zsigmond Tibor.

Ezzel párhuzamosan felépítenek egy ideiglenes raktárt, valamint felújítják és korszerűsítik a múzeum korábbi hátsó raktárát, amelyeket aztán még új kamera- és riasztórendszerrel is ellátnak.

A cél az, hogy a Sárga kastélyt szebbé varázsolják, s visszakapja eredeti, barokkos pompáját, illetve hogy a látogatók, a turisták, valamint a dunaszerdahelyiek számára is megmutassák a város második legrégibb épületének a néhai kinézetét.

A kastély felújítása és a raktárak renoválása, megújítása a Nagyszombat Megyei Önkormányzat anyagi támogatásával valósul meg.

Ezt már olvasta?

Cookies