Back to top

Megnyitották a karácsonyi vásárt

Publikálva: 2016, november 28 - 06:10
Advent első vasárnapján, november 27-én fellobbant az első adventi gyertyaláng a Csaplár Benedek Művelődési Központ előtti téren, s egyben megnyitották a Dunaszerdahelyi Karácsonyi Vásárt.

Az ünnepségen megjelent dr. Hájos Zoltán polgármester, dr. Horváth Zoltán és A. Szabó László alpolgármesterek, illetve a történelmi egyházak képviselői, városi képviselők, valamint a karácsonyi vásárba látogatók sokasága.

Dr. Hájos Zoltán polgármester köszöntőjében abbéli reményét fejezte ki, hogy mindenki számára tartogat majd kellemes perceket, meghitt időtöltést a vásár, s az ottani hangulat is segíthet átélni, hogy lassan közeleg a karácsony.

A köszöntő után a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviselői megáldották a téren felállított hatalmas adventi koszorút, majd a Black & White zenekar közreműködésével, éneke alatt a polgármester Horváth Szofi segítségével meggyújtotta az első adventi gyertyát.

A vásár egészen december 22-ig tart, s mindenképpen érdemes kimenni, megnézni a kézműves sátrakat, megkóstolni a finom ételeket, enni egy kis sült gesztenyét vagy éppen meginni egy pohár finom forralt bort.

Ugyancsak érdekesség az idei betlehem, amelyben a gyerekek élő állatokat is megnézhetnek, vagy az az élethű rénszarvas húzta szán, ahol fotókat lehet csinálni, megőrizve a vásári hangulatot a családi albumokban. De akár pónilovagláson is részt vehetnek a legkisebbek.

Advent következő vasárnapjain szintén hasonló ünnepi gyetyagyújtásra várják az érdeklődőket, a hétköznapokon pedig a dunaszerdahelyi óvodák és alapiskolák csoportjai lépnek majd fel műsokukkal.

A karácsonyi vásárban fellépők listáját itt lehet elolvasni.

Ezt már olvasta?

Cookies