Back to top

Megnyitották a 41. Csallóközi Vásárt

Publikálva: 2023, szeptember 22 - 07:23
Kellemes időben és nagy érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit Dunaszerdahelyen a Vásártéren a 41. Csallóközi Vásár.
Megnyitották a 41. Csallóközi Vásárt

Már a déltől kezdődő programokra is számosan kíváncsiak voltak, de a délutáni megnyitóra már szép számban érkeztek a lakosok, akik igyekeztek bejárni a vásárt, megtalálni a számukra érdekes portékát vagy gasztronómiai sátrat.

A 41. Csallóközi Vásárt Hájos Zoltán polgármester nyitotta meg, köszöntve a vendégeket, többek között dr. Balogh Csabát, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét, Jozef Viskupičot, Nagyszombat megye elnökét, Berényi József megyei alelnököt, illetve a testvérvárosokból, Beregszászból, Győrből és Zalaegerszegből érkező városi elöljárókat, valamint városunk alpolgármesterét, Puha Györgyöt.

„A Csallóközi Vásárnak nagyon fontos a hagyományőrző szerepe, hiszen számtalan kiváló népi együttes és kulturális csoport is fellép, amelynek szereplői a felnőtteken kívül a fiatalok és a gyermekek. A három nap alatt fellépnek magyar, szlovák együttesek és szólisták, valamint külföldi előadóművészek is.

A Csallóközi Vásárnak az előbb említetteken kívül mégis a legnagyobb jelentősége a közösségépítő és közösségmegtartó szerepében rejlik, hiszen a vásár ideje alatt számtalan baráti társaság, rokonok, munkahelyi közösségek tagjai találkoznak és érzik jól magukat egy-egy pohár bor, vagy sör mellett, emellett színvonalas zenei előadásokat láthatnak és hallhatnak”, fogalmazott megnyitójában Hájos Zoltán polgármester, hozzátéve, hogy a Csallóközi Vásár idegenforgalmi szerepe is jelentőssé vált, hiszen a vásárra nemcsak a dunaszerdahelyiek látogatnak ki, és a csallóköziek jönnek el, hanem a szélesebb régiókból is érkeznek ide látogatók, és egyre nagyobb számban jönnek külföldről is a vendégek miatta Dunaszerdahelyre.

A polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, a vásárra érkezőknek pedig jó pihenést, kellemes időtöltést és szórakozást kívánt.

A megjelenteket Jozef Viskupič megyeelnök is köszöntötte, kiemelve, hogy

a Csallóközi Vásár a megye harmadik legnagyobb, tömegeket vonzó kulturális rendezvénye,

Berényi József megyei alispán pedig visszaidézte a régi vásári hangulatot, gyermekkorát, említve,

mindig különleges alkaolm volt a Csallóközi Vásárba kilátogatni. Hozzátette, a vásár sok különlegességet tartalmaz, így emlékeztetett, hogy Demjén Ferencet például utoljára itt hallgathatta koncerten a nagyközönség.

(nagy)
Lent Rózsár Vince és Nagy Attila felvételei


A vásár programjait itt is megtalálja, illetve minden más, a 41. Csallóközi Vásárt érintő hírt és információt itt olvashat el.

A Csallóközi Vásárba ingyenesen el tud jutni a városi kisvonattal, amelynek itt találja a menetrendjét!

Ezt már olvasta?

Cookies