Back to top

A meglévő osztályok működése nincs veszélyben

Publikálva: 2016, október 12 - 19:26
Több téma kapcsán érkeztek kérdések szerkesztőségünkbe a dunaszerdahelyi kórház működését és terveit érintően. Ezekről érdeklődtünk a Svet zdravia hálózat szóvivőjénél, Tomáš Kráľnál.

Információink szerint több egészségügyi nővér hagyta el a kórházat. Milyen okok vannak mindez mögött, s hogyan sikerült őket pótolni?

Minden kórházban bizonyos mértékű fluktuáció tapasztalható. Az utóbbi időszakban kicserélődött a nővérek egy része, a fluktuáció mértéke viszont összehasonlítható a más kórházakban tapasztalhatóval. Jelen pillanatban 6 szabad nővéri állásunk van, bizonyos intézkedéseket foganatosítottunk és bízunk benne, hogy ezen pozíciókat rövid időn belül sikeresen be tudjuk tölteni.

Milyen befektetéseket terveznek 2017 végéig. Sikerül az elképzeléseiket megvalósítani?

Felelősséggel állíthatom, hogy a Svet zdravia csoport sikeresen teljesíti a megegyezett befektetési terveket. A 2016-os évben a kórház az új információs rendszerbe 500 ezer eurót fektetett. Az orvosi berendezésekre további 657 ezer eurót kívánunk költeni. Az épület javítására és felújítására 1,7 millió van tervezve. A 2017-es évben a legnagyobb beruházások a már említett projektekre lesznek fordítva: az új sürgősségi ellátó részlegre, aneszteziológiai osztály és multidiszciplináris intenzív ellátás kiépítésére. Terveink között található a sebészeti osztály felújítása is, valamint új fűtési rendszer kialakítása 1 millió euró értékben.

Igaz, hogy néhány osztály megszűnését is tervezik?

Ez az információ nem valós. A kórház néhány osztály átalakítását tervezi azzal a céllal, hogy magasabb szintű egészségügyi ellátást biztosíthasson. Egyik meglévő osztály működése sincs veszélyben. Ellenkezőleg, minőségileg teljesen új sürgősséggi ellátó részleget készítünk, aneszteziológiai osztályt és multidiszciplináris intenzív ellátást, valamint a sebészeti osztály felújítását.

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház, nemocnica
Cookies