Back to top

Megkezdődött a XVII. Nemzetközi Művésztelep

Publikálva: 2016, július 2 - 14:28
Július elsején indult tizenhetedik alkalommal a Vermes-villában a Kortárs Magyar Galéria szervezte Nemzetközi Művésztelep, amelynek célja, hogy az alkotótábor művészei a részben magukkal hozott, illetve itt készülő alkotásaikkal a dunaszerdahelyi galéria gyűjteményét gyarapítsák.

A meghívott művészek alkotóhelye idén is a városi termálfürdő, így a Vermes-villabeli rövid megnyitó után ott foglalhatták el szálláshelyeiket.

Az esti vacsorán a résztvevő tíz alkotót, NAGÁMIt, Szlabey Zoltánt, Fábián Zoltánt, Vajda Jánost, Zsila Sándort, Sáfár Kittit, Egervári Júliát, Tóth Bálintot, Rónai Gábort és Lőrincz Róbertet előbb a Kortárs Magyar Galéria igazgatója, dr. Iván Péter köszöntötte, sok alkotókedvet kívánva a vendégeknek.

A galériaigazgató egyben megköszönte a Thermálpark jelenlévő igazgatójának, Somogyi Gábornak is a segítséget, majd átadta a szót a városi kulturális bizottság elnökének, Karaffa Attilának, aki Dunaszerdahely város részéről üdvözölte a művészeket. Karaffa nagy vonalakban ismertette Dunaszerdahely múltját, kitérve jelenére, illetve hangsúlyozta a Kortárs Magyar Galériának a város kultúrális életében betöltött szerepét. A találkozón részt vett Huszár László kuratóriumi tag, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója is.

2016. július 8-án, pénteken, 18.00 órakor a Vermes-villában a XVII. Nemzetközi Művésztelep résztvevői által adományozott alkotásokból rendeznek majd kiállítást, illetve ugyanekkor kerül sor a Válogatás a Kortárs Magyar Galéria gyűjteményéből című tárlat megnyitójára is.

A belépés ingyenes – a szervezők pedig szeretettel várnak minden látogatót!

 

Ezt már olvasta?

Cookies