Jelenlegi hely

Megkapták a kulcsokat az új szociális lakások lakói

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 6 - 14:49 | Testvérvárosi hírek
A tizenkét földszinti lakásba költözők vehették át elsőként az újonnan elkészült csereháti szociális lakások kulcsait Székelyudvarhelyen, november 4-én.
Megkapták a kulcsokat az új szociális lakások lakói

Gálfi Árpád polgármester a nem mindennapi eseményen elmondta, hogy fontos lépés a mai, hiszen 48 család lelt új otthonra az egy- és kétszobás lakások valamelyikében. Kiemelte, hogy a lakók nem félkész, építőtelepi körülmények között költözhetnek be.

Minden lakás tiszta, azonnal költözhető állapotban van, és a tömbház környezete is rendezett. Aszfaltozott utca, térkövezett járda és rendezett zöldövezet öleli körül a csereháti lakónegyed legújabb épületegyüttesét.

Az egyik földszinti lakrészt akadálymentesítette is a kivitelező, hogy kerekesszékes bérlője egyedül is könnyedén tudjon boldogulni új otthonában.

Az új tömbház két lépcsőházában összesen 48 lakrész található, amelyek a Kiss Gergely utca 19. és 21. számozást kapták. A beosztás szerint először a földszinti lakrészek bérlői vehették át a lakáskulcsokat, majd óránként következtek sorra a felsőbb emeletek bérlői is.

Az átadott beruházás összértéke 5.050.857 lej.

udvarhely.ro