Back to top

Megjelent a Szélvész antológia

Publikálva: 2023, január 16 - 06:00
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága ismét kiadja a fiatal írók antológiáját, amely ezúttal a Szélvész címet kapta. A kötet hét tehetséges pályakezdő prózaíró és költő írásait tartalmazza.
Megjelent a Szélvész antológia

A 2020-ban napvilágot látott Fiatal írók antológiája óta mindössze két év telt el. Azóta újabb tehetségek érkeztek meg irodalmunkba, szó szerint szélvész gyorsasággal. Az elmúlt időszakban rengeteg színvonalas lírai és prózai alkotással bizonyították, hogy helyük van a nap alatt. Legfőbb ideje, hogy együtt, kötetben is bemutatkozzanak. 

A Szélvész antológia hét szerző hatvannégy írását foglalja magába, jelen pillanatban még egyikük sem rendelkezik önálló kötettel. Cséfalvay Fanni, Finta Viktória, Gažík Viktória, Kovács Balázs, Kovács Kitti, Morva Mátyás és Ollé Tamás novellái, versei megérdemlik az olvasó figyelmét.

Az összegyűlt szöveganyag bizonyíték arra, hogy a felvidéki magyar irodalom utánpótlása biztosított, egyben figyelmeztet, milyen fontos szerepe van a tehetséggondozásnak. 

A könyvet 2022. december 8-án, 17 órai kezdettel mutatják be a közönségnek. A találkozón, amelyre Komáromban, a Pince Klubban kerül sor, Z. Németh István szerkesztő ismerteti az antológiát, beszélgetőtársa N. Juhász Tamás lesz. Az eseményre szeretettel várják az érdeklődőket.

(szmít sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Közlemény

Közlemény

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ ezúton is...

Cookies