Back to top

Megjelent a Facebook Shops, boltok nyílnak a közösségi oldalon!

Publikálva: 2020, május 24 - 10:45
Nagy újítást jelentett be a Facebook, megérkezett a Shops nevű szolgáltatás, ami gyakorlatilag a közösségi oldalon belüli webáruházakat jelent. Az időzítés nem véletlen, állítólag a koronavírus miatt kialakult gazdasági nehézségeket kívánják enyhíteni ezzel a remek ingyenes lehetőséggel.
Megjelent a Facebook Shops, boltok nyílnak a közösségi oldalon!

Egyébként is rohamosan nő az internetes kereskedelem, de a járvány alatt különösen előtérbe kerültek az online rendelések. A Facebook Shops is ehhez kapcsolódik, a segítségével ugyanis boltok hozhatók létre a közösségi oldalon belül. A lehetőség a kisebb vállalkozások és a nagyvállalatok számára is ingyenes, és a feltöltött termékek nem csak a Facebookon, hanem az Instagramon is elérhetők lesznek.

Az egészet úgy kell elképzelni, mint az Amazon, az eBay vagy az Aliexpress, tehát sok kereskedő termékei között lehet majd böngészni. Ha megtetszett valami, akkor azt a Facebook (vagy az Instagram) felületén meg is lehet majd rendelni, ha pedig kérdésünk van, akkor azt közvetlenül feltehetjük az eladónak a Messengeren (vagy az Instagram Directen). Sőt, a későbbiekben lehetséges lesz akár üzeneten keresztül is vásárolni.

A Facebook lehetővé teszi különféle hűségprogramok indítását is, a vásárlók pontokat, kedvezményeket kaphatnak majd a tranzakciók után.

Első körben az Egyesült Államokban debütált a Facebook Shops, de nagy valószínűséggel hamarosan világszerte bevezetik.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies