Back to top

Megáldották a felújított Segítő Szűzanya szoborfülkét

Publikálva: 2020, december 18 - 11:22
Mons. Szakál László János dunaszerdahelyi esperes és ThDr. Karaffa János lelkiatya áldották meg december 16-án a Bősi úton lévő, 1927-ben emelt szakrális kisemléket, amelyben a Segítő Szűzanya szobrát helyezték el, s amelyet a Pázmaneum Polgári Társulás újíttatott fel a város segítségével.
Megáldották a felújított Segítő Szűzanya szoborfülkét

Az egykori szakrális kisemlék egy közlekedési balesetben rongálódott meg, azután határozta el a társulás, hogy a város segítségével felújíttatja a képfülkét.

„Az egykori városhatáron emelt szoborfülkéből már régebben ellopták a szobrot, s megrongálták annak vasrácsát is. A tejediek gondoskodtak mindig róla, hogy friss virág vagy mécses legyen a Szűzanya szobránál a fülkében. Köszönet érte a Perczell és a Lukács családoknak. Társulásunk ebben az évben tartotta megalkulásának 15. évfordulóját, így szükségét éreztük, hogy a járvány idején a városnak mi is besegítsünk, szerény lehetőségeinkhez mérten” – mondta Karaffa Attila alpolgármester, a társulás elnöke.

„Lokálpatriótaként valljuk, hogy az ember a szülővárosától ne csak kérjen, hanem adjon is, sokszor oly kicsiny dolgok tudják naggyjá, erősebbé tenni lelkiekben környezetünket. A szoborfülke elkészítése az önzetlenséget is szimbolizálja, hiszen a mesterek, Kiss Antal és Nagy Gyula mindenféle anyagi juttatás nélkül vállalták a munkát. A városi közterület-fenntartó vállalat, a Municipal munkatársa, Svanda Mihály, illetve igazgatója, Jányi József is azonnal a segítségünkre sietett. Köszönet a munkájukért! – tette hozzá.

(pt)

Ezt már olvasta?

Címkék: Pázmaneum
Cookies