Back to top

Megalakulásának 13. évfordulóját ünnepli a Pázmaneum Társulás

Publikálva: 2018, október 2 - 17:03
A dunaszerdahelyi Pázmaneum Polgári Társulás 2005. október 2-án a csallóközi Bakán alakult azzal a céllal, hogy a társulás tagjai az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében.
Megalakulásának 13. évfordulóját ünnepli a Pázmaneum Társulás

A társulás tagjai vállalták, hogy az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében, s ennek jegyében immár tizenharmadik éve fejtik ki tevékenységüket a felvidéki magyar katolikusok szolgálatában.

Hálaadó szentmisével köszönik meg a 13 évet október 8-án, Magyarok Nagyasszonyának ünnepén a társulás tagjai és szimpatizánsai. A szentmise 17 órakor kezdődik a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony- és Szent György-plébániatemplomban. Előtte rózsafüzérimádságra kerül sor, a szentmisét követően pedig megkoszorúzzák Marczell Mihály emléktábláját a templom falán.

Konferenciákat, zarándoklatokat, imakilencedeket és találkozókat szervez a Pázmaneum Tárulás a vallás, kultúra és művelődés területén. Együttműködnek más társadalmi szervezetekkel és keresztény egyházakkal nemzeti és nemzetközi szinten is. Vallási és történelmi témájú könyveket és folyóiratokat adnak ki annak érdekében, hogy a Szlovákiában élő magyar kisebbség identitását erősítsék és közreműködjenek hagyományainak megőrzésében.

Pázmány Péter szellemi örökségének értelmében támogatják a Közép-európai nemzetek együttélését a tolerancia, szolidaritás, kölcsönös megértés és szeretet szellemében. Fő szervezői a felvidéki magyar katolikusok legnagyobb találkozójának a Komáromi Imanapnak, illetve a Felvidéki Ministránsolimpia, focibajnokság és a Nemzetközi Római Zarándoklat megszervezésében is fontos szerepet vállaltak.

Regnum Marianum néven minden évben kalendáriumot adnak ki, illetve imafüzeteket a magyar hitvallók életpéldáit bemutatva. Esterházy János örökségét megbecsülve és őrizve ápolják a felvidéki mártírgróf emlékét és életpéldájára buzdítanak.

pazmaneum.com

Ezt már olvasta?

Címkék: Pázmaneum
Cookies