Back to top

Még jelentkezhetsz a Németh László műfordítói táborba

Publikálva: 2023, július 14 - 07:09
A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.
Még jelentkezhetsz a Németh László műfordítói táborba

A pályázati felhívásra azoknak a 35 év alatti fiataloknak a jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek magukban Magyarország mai (horvát, román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) és történelmi (csehek, lengyelek) szomszédai nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében (egyes nyelvek szerinti kiscsoportokban) megismerkedhetnek az adott nyelvű szövegek fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne: Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje: 2023. augusztus 21-27.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít a nyertes pályázók számára.

A fordítótáborba egy legalább 4-5 ezer karakternyi, nyomtatásban meg nem jelent magyarra fordított XX-XXI. századi szöveggel, mint pályamunkával lehet jelentkezni. A pályamunka mellé kérik csatolni a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról letölthető, kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot.

A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várják: lakitelekitaborok [at] gmail.com (Esetleges kérdését, észrevételét szintén erre a címre küldheti.) A pályamunkához kérik csatolni - forrásmegjelöléssel együtt - az eredeti szöveget is!

A pályamunkák és a jelentkezési lapok beküldési határideje: 2023. július 15. A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat értesíti a részvételi lehetőségekről.

A tábor szakmai vezetői: Kiss Gy. Csaba (professor emeritus, ELTE) Mészáros Andor (egyetemi docens, ELTE)

Lakiteleki Népfőiskola

Ezt már olvasta?

Címkék: tábor
Cookies