Jelenlegi hely

Matovič: A helyzet kezd kritikussá válni – tegnap közel 300 új koronavírus fertőzött

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 19 - 12:44 | Hírek
Matovič kormányfő a közösségi oldalán reagált a tegnapi adatokra:
Matovič: A helyzet kezd kritikussá válni – tegnap közel 300 új koronavírus fertőzött

290. Tegnap újra rekordot döntöttünk. Trdossin 30, Námesztó 27, stb.

Az első hullámban együtt sikerült elérni az európai elsőséget, és soha nem is álmodtunk ilyen számokról. Nyertünk, mert bíztunk egymásban, és a szabályok felelősségteljes betartása, a higiénia és a szájmaszkok tisztességes viselése volt a legfontosabb fegyverünk.

Nyilvánvaló, hogy akkor is voltak olyanok, akiknek be kellett bizonyítaniuk, hogy "senki sem korlátozhatja őket". Ennek ellenére, egyesre sikerült teljesítenünk. Egyszerűen lényegesen többségben voltak felelősségteljesebbek.

Ma azonban a helyzet kezd válságossá válni. Még az egyébként ésszerű emberek között is jelentősen növekszik a felelőtlenek száma ... és ezért logikusan a fertőzöttek száma is növekszik.

Mondhatják, hogy semmi szörnyűség nem történik, a fertőzések lényegesen kevésbé nőnek, mint Csehországban, és csak minimálisan halnak meg az emberek. OK, de meddig? Tudjuk a választ. Addig amíg a regionális higiénikusok bírni fogják a pozitív kapcsolatok keresését. Ezt követően a helyzet elszabadul.

Mikor fog ez megtörténni? Attól tartok, hogy körülbelül napi 300 fertőzött embernél már ennek a határán vagyunk. A higiénikusok 120%-on teljesítenek, és nincsenek új szabad higiénikusok, mert a korábbi kormányok megtizedelték számukat.

És most? Az egyetlen dolog, ami segíthet bennünket, az az, hogy visszatérünk ahoz a hozzáálláshoz, ahogy mindannyiunk viselkedett az első hullám idején, amikor egész Európa irigyelte az eredményeket. Visszatérni a maximális felelősséghez és a legkiszolgáltatottabbakhoz való szolidaritáshoz.

Más szóval – ki mint vet, úgy arat.

Ha a legnagyobb óvatosságot és felelősséget választjuk, akkor a világjárvány ellenére is viszonylag szabadon fogunk élni. Ha bennünk a felelőtlenség nyer, akkor megfosztjuk magunkat a szabadságtól ...

és akkor én már nem leszek az, aki a válságstáb akaratával szemben nagyobb szabadságot véd meg a kultúra, a sport vagy az esküvők számára.

U.i.: A szabadság felelősség

ma7.sk

Címkék: koronavírus