Back to top

Mától zöld járás a miénk is

Publikálva: 2021, június 21 - 07:54
Járványügyi szempontból mától a legenyhébb besorolásúak közé került a Dunaszerdahelyi járás. Június 21-től a zöld járások egyike.
Mától zöld járás a miénk is

A felső légutakat eltakaró maszkot beltérben, illetve kültéri tömegrendezvényeken kell csupán viselni.

További változás (bár praktikus szempontból nem biztos, hogy annyira nagy változás), hogy az eddig ajánlott otthonról végzett munka helyett szabadon járhatunk munkába.

Pont az iskolaév végére, újra engedélyezett minden típusú oktatási intézményben a jelenléti oktatás.

Az éttermek esetében viszont komolyabb módosítás, hogy már nincs korlátozva az egy asztalnál ülők létszáma.

A fitness-termekben az eddig maximum 30 személy helyett 50-et fogadhatnak, illetve továbbra is érvényes a 15 négyzetméter / 1 fő szabály.

Aquaparkok és wellness üdülés látogatásakor érvényes, hogy az egy szektorra eső fogadható látogatók száma az eddigi 500-ról 1000-re emelkedett, ugyanakkor továbbra is érvényes, hogy a teljes vendégkapacitás maximum 50%-át fogadhatják.

Uszodák és medencék használatakor viszont már nincs létszámkorlátozás.

Az állatkertek és botanikus kertek esetében is megszűnik a létszámkorlátozás.

A tömegrendezvények esetében már nagyobb mértékű a lazítás.

Az eddig beltérben engedélyezett, legtöbb 50%-os ülőhelyfoglaltság 75%-ra emelkedett, mostantól már az állóhelyek 50%-át is elfoglalhatják a nézők (beltérben legtöbb 500, kültérben 1000 személy).

Az egyéb összejövetelek, ünnepségek esetében is mérvadó a változás.

Mostanáig beltérben 100, kinti rendezvény esetén 250 személy találkozhatott - kötelező vendéglista feljegyzése mellett. Mától a vendégek adatainak felvétele már nem kötelező, miközben az ülőhelyek 75%-a lehet foglalt (beltér 500 személy, kültér 1000 személy korlátozás mellett), továbbá állóvendégeket is fogadhatnak, mégpedig az összkapacitás 50%-áig (beltérben 500, kint 1000 személy).

A tesztkötelezettség (24 órás negatív antigén, vagy 72 óránál nem régebbi PCR/LAMP-teszt) több esetben továbbra is megmaradt, illetve az nem kötelező a már beoltottak számára (vektor vakcina: 1. oltás + 4 hét, mRNS-vakcina: 2. oltás + 2 hét, illetve 1. oltás + 14 nap, amennyiben 180 napon belül gyógyult fel az illető a koronavírus-fertőzésből).

A kórházakban és az idősotthonokban mostantól szabadon látogathatjuk hozzátartozóinkat.

korona.gov.sk alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus