Back to top

Mától vendégeket is fogadhatnak az éttermek

Publikálva: 2022, január 3 - 14:55
Január 3-tól, azaz mától újra kinyithattak az éttermek, bár vendégként csak a koronavírus-védőoltást már felvevőket és a koronavírus-fertőzésen nem több, mint 180 napja átesetteket fogadhatnak.
Mától vendégeket is fogadhatnak az éttermek

A Közegészségügyi Hivatal mától érvényes rendelete szerint a közétkeztetést szolgáló egységek úgynevezett OP-rezsimben (azaz oltottak és koronavírus-fertőzésen nem több, mint 180 napja átesettek) fogadhatnak vendégeket, miközben az ülőhely maximum 50%-át foglalhatják el a fogyasztók. Ez az előírás nem vonatkozik az iskolai és üzemi éttermekre.

További szabály, hogy egy asztal körül legtöbben négyen ülhetnek, illetve több személy akkor foglalhat helyet egy asztalnál, ha egy háztartásból érkeztek. Előírás az is, hogy az asztalok között - ahogy a korábbiakban is - 2 méteres távolságnak kell lennie. Az éttermekben kizárólag ülő vendégeket szolgálhatnak ki.

Amennyiben a vendéglátóipari egység úgynevezett „alap“-rezsimben (Základ) működik, tehát fogadják a nem oltott és Covid-19-en át nem esett polgárokat, akkor csakis elvitelre árusíthatnak ételt és italt.

teraz.sk, -rovin-

Ezt már olvasta?