Back to top

Mától narancssárga a Dunaszerdahelyi járás

Publikálva: 2021, május 24 - 09:34
Május 24-től, azaz hétfőtől a Dunaszerdahelyi járás is a szlovákiai Covid-automata narancssárga színű járásai közé tartozik.
Mától narancssárga a Dunaszerdahelyi járás

A legnagyobb változás az elmúlt időszakhoz képest, hogy az eddig kötelezően viselt FFP2-es maszkot a felső légutak takarására alkalmas maszkkal lehet helyettesíteni a II. készültségi fokozatú járásokban.

A múzeumok és galériák is tarthatnak már megnyitót, bár a személyek száma 15-ben lett maximalizálva.

A könyvtári kölcsönzés a Covid-automata szerint nincs korlátozva, de az olvasótermekben 50%-ban foglalhatók csak el az ülőhelyek.

Az üzletekben és bevásárlóközpontokban 15 négyzetméternek kell egy személyre jutnia.

A sportolás most már kül- és beltérben egyaránt engedélyezett, beltérben egyszerre maximum 20 személy lehet, vagy a 15 négyzetméterre egy személy szabály érvényes.

Megnyithattak a fürdők, aquaparkok és uszodák is. Ezek esetében 30%-os telítettség engedélyezett, viszont a belépő személyek száma 500-ban lett maximalizálva.

Az éttermek mostantól nemcsak kül-, hanem beltérben is fogadhatnak vendégeket. A jelenlegi szabályozás szerint egy asztalnál 4 személy ülhet, vagy egy család tagjai. Az asztalok 2 méteres távolságra lehetnek egymástól.

Szabad már tömegrendezvényt is tartani, beltérben 25%-os (max. 250 személy), kültérben 50%-os (max. 500 személy) részvétel mellett.

Kisebb ünnepséget, találkozót is tarthatunk, ez esetben érvényes, hogy beltérben 50 személy, kültéren 100 személy vehet részt. Kötelező ugyanakkor feljegyezni a résztvevők névsorát és elérhetőségét.

automat.gov.sk alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Értesítés

Értesítés

Értesítjük a városunk lakosságát, hogy a dunaszerdahelyi...

Címkék: koronavírus