Back to top

Mától már sárga besorolású a Dunaszerdahelyi járás

Publikálva: 2021, május 31 - 08:54
Május 31-től, hétfőtől a Dunaszerdahelyi járás tovább javított járványügyi besorolásán: mától a sárga jelzésű járások közé tartozunk.
Mától már sárga besorolású a Dunaszerdahelyi járás

Röviden összefoglaltuk, mi érvényes mától.

Beltérben kötelezően kell a felső légutakat eltakaró maszkot használni, míg kültérben a Covid-automata szerint csupán tömegrendezvényeken kötelező.

A múzeumok és galériák továbbra is tarthatnak nyilvános megnyitót, a résztvevők engedélyezett száma már 30-ra emelkedett.

Az éttermek esetében is enyhített a Közegészségügyi Hivatal: az egy háztartásban élők egy asztalnál ülő létszámát nem korlátozzák, egyébként pedig már beltérben 6 személy foglalhat helyet egy asztalnál. Az asztalok közti 2 méteres kötelező távolság továbbra is érvényes.

A fittnesztermekben egyszerre maximum 30 ember lehet, vagy be kell tartani a 15 négyzetméter / 1 ember szabályt.

A fürdők, aquaparkok esetében már 50%-os foglaltságot engedélyeznek az új szabályok, 1 szektorban maximum 500 ember lehet.

Tömegrendezvényeken beltérben az ülőhelyek maximum 50%-a lehet foglalt (legtöbb 250 személy), kültérben pedig az ülőhelyek 75%-a (legfeljebb 500 személy). Az állóhelyek számát beltérben 100, kültérben 250 személyben maximalizálta a hivatal.

Sporteseményeket is látogathatnak a nézők, ezek esetében is kötelező a negatív koronavírus-teszt. A létszámot a helyi adottságok szerint határozzák meg. A szervezőknek fel kell jegyezni a résztvevők adatait, elérhetőségét. Étel és ital fogyasztása az eseményen tilos.

A kisebb ünnepségek, találkozók esetében is enyhítettek; beltérben 100 személy, kültéren 250 személy vehet részt. Viszont továbbra is kötelező feljegyezni a résztvevők névsorát és elérhetőségét.

Esküvőt, keresztelőt is szabad már közösségben tartani, beltérben az ülőhelyek 50%-a lehet foglalt (maximum 250 személy), kültérben 75%-a (maximum 500 személy.) Lehetnek állóvendégek is, beltérben 100, kültérben 250 személy jelenléte engedélyezett.

A nyilvános temetések is engedélyezettek, ezek esetében nincs létszámkorlátozás.

automat.gov.sk alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus