Jelenlegi hely

Mától korlátozott a szabad mozgás, betartását rendőrök ellenőrzik

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 8 - 11:40 | Közérdekű
Éjféltől életbe lépett a koronavírus elleni küzdelem újabb kormányintézkedése, ami csak bizonyos korlátok között engedélyezi a lakosság mozgását és gyülekezését.
Mától korlátozott a szabad mozgás, betartását rendőrök ellenőrzik

Az április 13-ig tartó részleges kijárási tilalom azt a célt szolgálja, hogy a húsvéti ünnepek során megakadályozza a nagy családi és baráti összejöveteleket, az ország egyik feléből a másikba való utazást, és ezzel esetlegesen felgyorsítsa a járvány terjedését.

A mozgáskorlátozás nem vonatkozik azokra, akik munkahelyükre, a szükséges bevásárlások miatt, a gyermekek és állatok legfontosabb szükségleteinek kielégítése, vagy tankolás miatt, esetleg a halaszthatatlan orvosi vizsgálatok, netán temetés miatt kelnek útra.

Járáson belül, illetve Pozsony és Kassa esetében városon belül, engedélyezett a más személy számára való bevásárlás, vagy közeli hozzátartozóról való gondoskodás érdekében való utazás. Ugyancsak engedélyezett a természetben való tartózkodás.

A szabályok betartását az rendőrség ellenőrzi, a fegyveres erőkkel együtt. Összesen 714 hivatásos katona segíti a részleges kijárási tilalom ellenőrzését.

A kormány április 8-ától ugyancsak bevezette az újbóli ellenőrzéseket az osztrák, a magyar, a cseh és a lengyel határokon. Megszabta továbbá azt is, melyek azon a határátkelők, ahol át lehet lépni az ország határát.

forrás: Ma7.sk

Címkék: koronavírus