Back to top

A második gyertya is fényt ad városunknak

Publikálva: 2018, december 9 - 20:52
Dunaszerdahely város adventi koszorújának második gyertyáját is meggyújtották vasárnap a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren.

Délután öt órakor előbb a Szent György kórus előadása tette meghittebbé a második adventi estét, majd Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere szólt a karácsonyi vásár népes közönségéhez.

"Az Advent a karácsonyhoz vezeti el az embert. A karácsony pedig egymáshoz vezet bennünket. A karácsony nem csak egy ünnep, hanem egy érzés.  Az ünnepen az ember hajlandó félretenni az ellentéteket és ha csak rövid időre is, de békét köt embertársaival. Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet" - mondta el az alpolgármester.

Ezt követően Karaffa Attila és Nagy Péter diákpolgármester közösen meggyújtották a második adventi gyertyát. A Szent György Kórus további műsorát követően folytatódott a karácsonyi vásár programja Bertók Pityu és DJ Meszi zenei programjával. Sokan látogatták meg ezen az estén is a Szlovákiai Kisállattenyésztők Szövetségének Dunaszerdahelyi alapszervezete által a helyszínen kiállított kisállatokat is. A korábbi koncert után Meszi és Zenekara további koncerttel örvendeztette meg a közönséget.

Ezt már olvasta?

Cookies