Back to top

Martin Klus is megerősítette: Oltással szabad az átkelés Magyarország és Szlovákia közt

Publikálva: 2021, június 9 - 14:38
Martin Klus, a szlovák külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán erősítette meg a tegnapi hírt, melyet Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter jelentett be: mától, június 9-től szabadon átjárható a magyar-szlovák határ a koronavírus elleni védőoltásban már részesültek számára.
Martin Klus is megerősítette: Oltással szabad az átkelés Magyarország és Szlovákia közt

Az államtitkár posztjában kiemelte: mind Szlovákia, mind pedig Magyarország elfogadja egymás oltási igazolását, továbbá Szlovákia elismeri az összes, Magyarországon használatban lévő vakcinával történt oltást (tehát a nálunk nem regisztrált Sinopharmát is).

A magyar oltási igazolás esetében egy plusz információra van szüksége Szlovákiának: mégpedig az oltás időpontjára.

Klus ugyanakkor felhívja a szlovák állampolgárok figyelmét, hogy a Magyarországon 2020. szeptember 1-je óta érvényes korlátozás szerint az ország területére csak a magyar állampolgárok, illetve a magyar lakcímmel rendelkezők léphetnek, továbbá akik beletartoznak valamelyik elfogadott kivételt élvező csoportba (például sport- kulturális események résztvevői, munkahelyi ingázók). Klus szerint várható, hogy Magyarország enyhít ezeken a szabályokon.

Foci-Eb - Mehetek, vagy sem?

Mivel a mai naptól az oltottak számára megnyíltak a határátkelők, ezért az alábbi információk inkább azokat érintik, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen, vagy még nem kapták kézhez oltási igazolásukat.

Mint egy nemzetközi sport-, vagy kulturális esemény nézője beléphetnek Magyarország területére, az alábbi feltételek teljesítése mellett:

  1. nem kizárt, hogy az államhatáron orvosi vizsgálaton kell átesniük - ezt nem utasíthatják vissza
  2. a meglátogatandó esemény belépőjegyét fel kell tudniuk mutatni
  3. három napnál nem régebbi magyar, vagy angol nyelvű igazolást kell felmutatniuk az elvégzett, negatív eredményű koronavírus-tesztről

Fontos tudni, hogy Magyarország területére nem léphet, akinél az orvosi vizsgálat koronavírus gyanúját feltételezi, ha nem tud felmutatni érvényes belépőjegyet, ha kételyek merülnek fel a belépőjegy valódiságát illetően.

ma7.sk / facebook / Martin Klus

Ezt már olvasta?

Cookies