Back to top

Marko Divković: Várjuk, hogyan alakul a helyzet

Publikálva: 2020, március 22 - 13:48
Marko Divković a horvátországi helyzetről és a napi programjáról is beszámolt.
Marko Divković: Várjuk, hogyan alakul a helyzet

Jelenleg szinte az egész világ a láthatatlan ellenséggel küzd. Ez alól három futballistánk, Marko Divković, Andrija Balič és Lorenco Šimić hazája, Horvátország sem kivétel. A balkáni helyzetről az elsőként nevezett számolt be honlapunknak.

„Múlt vasárnap együtt utaztunk haza, Andrija, Lorenco és én. Akkor még nyitva voltak a határátkelők, sehol sem volt semmiféle probléma. Azóta otthon, Vinkovcében tartózkodom a szüleimmel és a bátyámmal. Közösen várjuk, hogyan alakul a helyzet” – árulta el a DAC 20 éves támadója.

A lakosok számának tekintetében Horvátország alig valamivel kisebb Szlovákiánál és a koronavírussal fertőzöttek számában is szorosan követi. Az intézkedések is hasonlóak. „Itt szintén minden olyan hely zárva van, ahol több ember találkozhatna. Mozik, edzőtermek, éttermek, kávézók, de az iskolák is. Lényegében csak a szupermarketek, élelmiszerüzletek és a hasonló üzletek működnek.”

Mivel hasonlóképpen tölti napjait, mint csapattársai, megkértük az Arsenal akadémiájának neveltjét, hogy írja le a napi programját. „Délelőtt főként pihenek, az egyéni edzéseket délutánra, nagyjából négy órára terveztem be. Van otthon egy kisebb edzőtermünk, ami nagy segítség ebben az időszakban. Este a Playstation-ön játszom, megnézek egy-egy jó filmet, esetenként társasjátékkal múlatjuk az időt a családdal. Tizenegy körül járok aludni” – írta le a napi rutinját Marko Divkovic, aki eddig 10 gólt szerzett a Fortuna Ligában. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?