Back to top

Már több mint 140 ember koronavírus-tesztjét végezték el városunkban

Publikálva: 2020, április 9 - 10:27
A múlt héten helyezték el a dunaszerdahelyi kórház előtt azt a mobil mintavételi helyet, ahol COVID 19-re tesztelik az embereket. Az Alpha medical laboratóriumaival együttműködve a kórház alkalmazottai veszik le az ide érkezőktől, a fizetős ügyfelektől és azoktól, akiknek tesztelését a Regionális Egészségügyi Hivatal kéri, a torok- és orrtörletet.
Már több mint 140 ember koronavírus-tesztjét végezték el városunkban

A tesztelés általában reggel 7.30 és 8.00 óra között történik, a fizető kliensek esetében 8.00 óra után, nagyjából 5 perces intervallumokban. A fizető pácienseknek a www.lab.online oldalon előre be kell jelentkezniük. A mobil mintavételi helyen már 143 tesztet végeztek el (83 lett negatív eddig).

A Svet zdravia hálózatába tartozó kórházak, így a dunaszerdahelyi is, a rendkívüli helyzet kihirdetése után fekvőbeteg részlegein érvénybe léptette a járványtervet, és a kiválasztott fekvőbeteg részlegeket COVID-osztályokká alakították át.

Az ún. vörös zónába tartozó részlegeken a koronavírus-gyanús eseteket fogják ellátni, ahol mód van a beteg elkülönítésére, egészen a végső tesztelés eredményének megérkezéséig.

A kórháznak természetesen továbbra is el kell látnia a súlyos betegeket, az agyvérzés utáni vagy baleset szenvedett pácienseket is, akiket a lehető legmaximálisabb mértékben el kell különíteni a fertőzöttektől, tájékoztatott Róbert Hill, a kórházlánc orvosigazgatója.

A dunaszerdahelyi COVID-osztály a H pavilon földszintjén található. Első körben 26 ágyat különítettek el az osztály számára, a kapacitást szükség esetén növelni tudják. Ennek az osztálynak a dolgozói az előírt védőfelszerelést használják.

Jelenleg a pozitívan tesztelt koronavírus-betegeket a legközelebbi infektológiai osztályra szállítják, vagy a betegség enyhébb formája esetében otthon gyógyul. Ha a fertőzőosztályok betelnek, akkor az új betegeket már a dunaszerdahelyi COVID-részlegen fogják megfelelő ellátásában részesíteni.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház
Cookies