Back to top

Már a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a DAC!

Publikálva: 2017, október 18 - 17:46
Véget ért a csoda Mecenzéfen, de senki ne ijedjen meg: számunkra ez jelenti a továbbjutást a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe. Erőfölényünk tudatában magabiztos győzelmet arattunk a negyedik ligás hazaiak felett, ami ezt jelenti, hogy tavasszal a legjobb nyolc csapat egyikeként folytatjuk a küzdelmet a kupában.
 Már a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a DAC!

Érdekes párharc várt ránk Mezcenzéfen, a hazaiak ugyanis korábban két első osztályú csapatot, a Szenicét majd a Trencsént is kiejtették a kupából. A mecenzéfiek már a mérkőzés beharangozójában jelezték, számukra ünnep lesz a mai összecsapás. Hogy így gondolták, azt azzal is alátámasztották, hogy a lelátó és a pálya széle csordultig megtelt szurkolókkal, akik között szép számmal voltak magyarok is. Na persze, a DAC-drukkerek sem maradtak mind otthon, mintegy ötvenen ültek autóba és kísérték el a csapatot Mecenzéfre, ahol kellemesen meleg őszi időben futottak ki a csapatok a pályára. Mivel három osztálynyi a különbség a két gárda között, ezért nem véletlen, hogy az elejétől fogva magunkhoz ragadtuk az irányítást, és nem vettük félvállról a találkozót. Erről az is árulkodik, hogy Marco Rossi közel a legerősebb összeállításban küldte pályára a csapatot. Ezúttal nem hiányzott a kezdőből sem Ljubičić, sem Kalmár, sem Pačinda, sem Davis vagy Vida. Hatalmas rohamokat ugyan nem indítottunk a hazai kapu felé, de Malec felső lécen csattanó fejesével, majd Šatka alig melléfejelt labdájával azért jeleztük, hogy minél hamarabb dűlőre akarjuk vinni a dolgot. Ezek a helyzetek ugyan még kimaradtak, aztán jött a 33. majd a 35. perc, amely után máris kétgólos vendégvezetést mutatott a kijelző. Kapitányunk két percen belül juttatta vezetéshez a csapatunkat. Mindkét találatunkat pontrúgás előzte meg. Először Pačinda adta be a sarokról a labdát, amelyet eltartott egy ideig megszelídíteni, végül azonban Ljubičić közelről Čierny háta mögé küldte a lasztit – 0:1. A második találatot megelőzően is pontrúgást ítélt számunkra a játékvezető. Ezúttal is Pačinda volt a végrehajtó, aki pontosan tette a labdát Ljubičić fejére – 0:2.                                       

Fordulást követően is megmaradt még a hazaiak elszántsága, a félidő elején például olyan vehemensen reklamáltak egy kezezést, hogy majdnem fellökték a játékvezetőt dühükben, annak sípja azonban néma maradt. A hazaiak a bíróval ellentétben nem hallgattak, amikor mi csak lazán járattuk hátul a labdát, azonnal hangot adtak nemtetszésüknek, és úgy látszik, a fiúk vették is az üzenetet, mert ezt követően megrázták magukat, és még háromszor mattolták Čiernyt. Előbb, akárcsak ez első félidőben, most is két perc alatt rúgtunk két gólt. Az első előtt Divković vezette a labdát a kapu felé, majd a vele felfutó Zsikovicsnak tette ki hosszúra. Védőnk szinte az alapvonalról célozta meg a kaput. Ezt még hárítani tudta Čierny, de a második hullámban érkező Vidának végül sikerült a kapus hóna alatt a hálóba erőszakolnia a labdát – 0:3. A negyedik találatunkat pedig Mervó szerezte, aki közelről vette célba a kaput. Az első fejese még a felső lécen csattant, a lepattanót azonban már biztosan juttatta a hálóba – 0:4. A mecenzéfieknek is összejött egy szépítő talált, amely Ribár nevéhez fűzödik – 1:4. A kegyelemdöfést pedig a szintén csereként beállt Divković vitte be a hazaiaknak: a pirosmezeseknek nem sikerült előrevágniuk a labdát, melyet Vida perdített Divković elé, aki beállította az 1:5-ös végeredményt.

Hoztuk a kötelezőt! Marco Rossi nem bízta a véletlenre a mai meccset, és a kulcsjátékosainkat is pályára küldte, hogy magabiztosan vívjuk ki a továbbjutást a negyeddöntőbe. A mérkőzés aztán ennek megfelelően a mi elképzelésünk szerint alakult, és egy kapott, viszont öt rúgott góllal ért véget. Ebben a szezonban – a bajnoki és kupameccseket is beleértve – ezen az összecsapáson szereztük a legtöbb gólunkat. A Slovnaft Cup küzdelmei tavasszal folytatódnak, egyelőre soron következő ellenfelünkre várunk, akiről ezúttal is sorsolás dönt majd. Csapatunk legközelebb szombaton, várhatóan teltház előtt lép pályára a MOL Arénában. 15.00-tól a Trencsént látjuk vendégül.

Edzői értékelés:                                       

Marco Rossi (DAC): „A fociban minden okkal történik. Ma láthattuk, hogyan sikerült a Mecenzéfnek kiejtenie a Szenicét, majd a Trencsént is. Ebben több körülmény is közrejátszott: a pálya minősége, a játékosok elszántsága, és az az energia, amely a nézők felől áradt a hazai játékosok felé. Azt gondolom, hogy nagyon jól felkészültünk a találkozóra, melyet koncentrált játékkal magabiztosan nyertünk meg. Ennek köszönhetjük a győzelmünket, és annak, hogy a sikerült a saját játékunkat játszani, a minőségbeli különbség pedig megmutatkozott.”

Tomáš Danko (Mecenzéf): „A mérkőzésről egyértelműen a DAC minőségbeli fölénye döntött. Mégis bosszantanak a bekapott gólok. Nem kaphatunk ilyen nevetséges gólokat. Az ellenfelünk nyomás alá helyezett bennünket, magasabb szinten fociznak, ezért nem volt kérdés, ki lesz a továbbjutó. Elfogyott az erőnk, mert rövid a kispadunk. Nem szeretném erre kibeszélni a vereséget, de ez az igazság. Figyelemmel követem a Dunaszerdahelyt, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.”

MFK SPARTAK MECENZÉF - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:5 (0:2)

Slovnaft Cup 5. forduló, 2017.10.18., 15:00

Játékvezetők: Ježík - Lieskovský, Poracký, 2000 néző

Góllövők: 86. Ribár, ill. 33., 35. Ljubičić, 72. Vida, 75. Mervó, 91. Divković

Sárga lap: 57. Palencsár, ill. 36. Šatka

DAC: Macej - Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics - Ljubičić, Aluku, Kalmár (77. Domonkos) - Vida, Pačinda (65. Mervó), Malec (58. Divković)

Mecencéf: Čierny - Seman, Popovič, Gondoľ (55. Kuruc), Hrubovčák - Majoroš, Hanzuš, Palencsár, Ribár, Lukáč (69. Bodenlos)  - Jurko (73. Horňák)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: % - %

Lövések: kapura: 3:7, mellé: 3:10

Szöglet: 4:4

Les: 1:1

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies