Back to top

Már magyar nyelven is elérhető Nagyszombat megye otthoni ingyenes segélyhívó szolgáltatása

Publikálva: 2023, július 15 - 06:00
2020-ban a megyék közül elsőként Nagyszombat megye vezette be az ingyenes segélyhívó szolgáltatást az egyedül élő lakosoknak az egész megye területén.
Már magyar nyelven is elérhető Nagyszombat megye otthoni ingyenes segélyhívó szolgáltatása

A Megyei Innovációs és Fejlesztési Ügynökségünkkel (Krajská inovačná rozvojová agentúra) és a Szlovákiai Szamaritánusok Egyesületével (Asociácioa samaritánov Slovenskej republiky ASSR) együttműködve most bővítették a szolgáltatást, amely ezentúl magyar nyelven is elérhető lesz.

Az igényelt készüléken lévő SOS gomb megnyomásával segélyhívást kezdeményezhet az érintett lakos, amellyel az ügyelet szakképzett egészségügyi személyzetével léphet kapcsolatba, aki a bejelentés elemzése után dönt a további eljárásról.

Azok az ügyfelek, akik magyar nyelvű szolgáltatást igényelnek, a segélyhívás után tolmács segítségével magyarul beszélhetnek az ügyelettel.

Jelenleg ezt az ingyenes szolgáltatást 361 ügyfél használja a megye 60 településén.

Ezidáig a szükséghelyzetben levő ügyfelek 3643 esetben kezdeményeztek segélyhívást és 88 esetben volt szükség az egészségügyi mentőszolgálat kiküldésére.

További részletes információk igénylése esetén e-mailben a vadovicova.lucia [at] kira.sk címen vehetik fel a kapcsolatot a projekt menedzserével.

Az ingyenes rendszer működéséről itt a bemutató videó.

(ttsk)

Ezt már olvasta?

Cookies