Back to top

Már kérvényezhető a járulékfizetés elhalasztása

Publikálva: 2020, április 15 - 08:00
A vállalkozók már igényelhetik a járulékbefizetés elhalasztását. Ehhez egy a Szociális Biztosító (SP) által előkészített formanyomtatványt kell elektronikusan kitölteni és elküldeni.
Már kérvényezhető a járulékfizetés elhalasztása

A húsvéti ünnepek alatt a biztosító körülbelül 500 000 tájékoztató SMS-üzenetet és e-mailt küldött szét, hogy felhívja a figyelmet erre a lehetőségre.

Ahhoz, hogy a márciusi szociális biztosítás befizetését 2020. július 31-ig lehessen elhalasztani, a vállalkozónak, a munkáltatónak vagy az önálló keresőtevékenységet folytató személynek legalább 40%-os bevételcsökkenést kell elkönyvelnie.

„A kérelem feldolgozásáról való gyorsabb visszajelzés érdekében a formanyomtatvány elektronikus kitöltését és elküldését ajánljuk” – magyarázta Peter Višváder, a biztosító szóvivője.

Ha valakinek nincs internet-hozzáférése, az űrlap nyomtatott formája is használható. Ezt a kitöltését és aláírását követően, postai úton kell eljuttatni a biztosító megfelelő kirendeltségének a címére, esetleg személyesen is el lehet vinni a biztosító postaládájába.

A vállalkozók és az önálló keresőtevékenységet folytató személyek bevételcsökkenésének a meghatározását kormányrendelet szabályozza.

„A Szociális Biztosító a húsvéti ünnepek alatt már értesítette az űrlap kitöltésének és a kérelmek beadásának a lehetőségéről azokat a vállalkozókat, akiknek a biztosító rendelkezik az aktuális e-mail címével vagy telefonszámával” – tette hozzá Višváder.

Ki és hogyan kérheti a halasztást? - A szociális biztosító LINKJE

Online kérelem a halasztáshoz - A szociális biztosító LINKJE

forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies