Back to top

Már hivatalosan is Fialka Tamás a diákpolgármester

Publikálva: 2021, november 20 - 10:00
Csütörtökön iktatta be tisztségébe Hájos Zoltán, városunk polgármestere az egy héttel korábban megválasztott diákpolgármestert, Fialka Tamást.
Már hivatalosan is Fialka Tamás a diákpolgármester

Hájos Zoltán köszöntőjében kiemelte, azért tartja fontosnak a diákpolgármesteri funkciót, magát a választás tényét, mert így lehetőség nyílik arra, hogy a város fiataljai, diákjai is csatlakozzanak a közéletbe, érdeklődjenek a városi történések iránt. Tudja, hogy nem egyszerű a mai járványhelyzetben bármit kitalálni, és megvalósítani, de mint mondta, bízik abban, hogy a helyzet javulni fog, és mód nyílik majd arra, hogy a kortesbeszédében elmondott elképzeléseit megvalósíthassa a diákpolgármester. Sikeres munkát kívánt neki, majd megköszönte mindazok munkáját, akik megszervezték a diákpolgármester-választást.

Fialka Tamás, mielőtt átvette kinevezési oklevelét, megköszönte Hájos Zoltánnak, hogy a város vezetése bevonja a fiatalokat a közösségi életbe.

A diákpolgármester mellett az idén az alpolgármesteri címet is kiosztotta a választó bizottság, Ollé Nancy személyében, aki ígéretet tett arra, hogy Fialka Tamással közösen, de külön-külön is igyekeznek majd hasznossá tenni magukat az egy éves választási ciklus alatt; szeretnék a fiatalokat bevonni a város történéseibe, életébe.

A kinevezési ceremónián jelen volt Bugár György, ifjúságpolitikai megbízott is, aki egyrészt támogatásáról biztosította a fiatal vezetőket, másrészt jelezte nekik, a következő időszakban lesz tennivalójuk bőven, például a karitatív tevékenységből is kivehetik majd részüket.

A kinevezési oklevelek átadása után rövid eszmecserét folytattak, majd a két fiatal vezető meglátogatta a Csallóközi Múzeumot. A közeljövőben Tilajčík Edittel, a városháza kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának vezetőjével látogatják meg a város intézményeit, ahol találkozhatnak azok vezetőivel, munkatársaival, ezáltal betekintést nyerve a város életének egy szeletébe.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies