Back to top

Már 10 perces videók is felkerülhetnek a TikTokra

Publikálva: 2022, március 15 - 12:51
Újfent megnövelte a videók maximális hosszát a TikTok, már akár 10 perces felvételeket is meg lehet osztani a népszerű közösségi oldalon, ami elég jelentős ugrás a kezdeti, 15 másodperce limithez képest.
Már 10 perces videók is felkerülhetnek a TikTokra

A TikTok elkezdi bevezetni a felhasználók számára a legfeljebb 10 perces videók feltöltésének lehetőségét – erősítette meg a vállalat. Kezdetben még csak maximum 15 másodperces videók jelenhettek meg a platformon, ezt követően 60 másodpercre emelték a limitet, 2021 nyarán pedig 3 percre, tehát folyamatosan mozdul el a közösségi oldal az egyre hosszabb tartalmak felé.

„Mindig új módszereken gondolkodunk, hogy értéket nyújtsunk a közösségünknek és gazdagítsuk a TikTok-élményt. Tavaly bevezettük a hosszabb videókat, így a közösségünknek több ideje maradt az alkotásra és a szórakoztatásra a TikTokon” – mondta a TikTok szóvivője egy közleményben. „Ma izgatottan kezdjük el bevezetni az akár 10 perces videók feltöltésének lehetőségét, ami reményeink szerint még több kreatív lehetőséget szabadít fel alkotóink számára világszerte.”

Eddig a videósok úgy oldották meg a hosszabb tartalmak megosztását, hogy több részletben töltötték fel azokat. Ez azonban sokszor zavaró volt a nézők számára, hiszen meg kellett nyitni az adott influencer profilját, majd ott kikeresni a folytatást. Arról nem is beszélve, hogy sok tartalomgyártó visszaélt ezzel, szándékosan töltöttek fel nagy sztorit ígérő, de valójában semmit mondó videókat, amelyeknek csak arról szóltak, hogy majd a második részben lesz a lényeg, amit később töltenek fel, így ösztönözve a nézőket a feliratkozásra.

A mai bejelentéssel a TikTok még inkább a YouTube versenytársává válik. Persze a YouTube-ot sem kell félteni, hiszen ők meg pont a TikTok babérjaira törnek a saját rövid formátumú videós funkciójukkal, ami Shorts néven fut.

Nem a YouTube az egyetlen közösségi alkalmazás, amely felfigyelt a TikTok fenyegetésére, mivel az Instagram 2020-ban elindította TikTok-klónját, az Instagram Reels-t. Azóta az Instagram több olyan Reels funkciót is bevezetett, amelyek hasonlítanak a TikTokéhoz, például a duett-szerű Remix-et. A Reels-t ráadásul a Facebookra is kiterjesztették. A Snapchat szintén elindított egy TikTok-szerű videós funkciót, akárcsak a Pinterest.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies