Back to top

Májusfát állítottak Sikabonyban

Publikálva: 2018, április 29 - 13:32
A Sikabony Polgári Társulás szervezte hagyományőrző májusfa állítás idén is sokakat kivonzott a Sikabonyi Közösségi Ház udvarára szombaton.
Májusfát állítottak Sikabonyban

A Szent György-napok részeként zajló esemény célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet az eredeti hagyományra, illetve a szerelem hónapjához közeledve a párkapcsolatok fontos szerepére, jellegére felhívni a sikabonyi városrész lakóinaka figyelmét.

Az eseményen a polgári társulás tagjai, a Sikabonyi Önkéntes Tűzoltóegylet férfiai, illetve Sikabony településrész két képviselője, Molnár Zsolt és Puha György segítségével állították fel a májusfát, amelyet dr. Hájos Zoltán is megnézett, megtisztelve egyben jelenlétével a rendezvényt. 

Fellépett még a Krpčiarik gyermek néptáncegyüttes szlovák dalokkal és táncokkal. Este az ünnepség az V. Sikabonyi búcsúi bállal folytatódott.

_______________________________

Eredetileg a májusfát május elsejére virradó hajnalban (illetve előző éjjel) állította a szerelmes legény társaival, a legnagyobb titokban, hogy csak a lány sejthette, ki is lepte meg őt szerelme ilyen jelével. 

Ezt már olvasta?

Cookies