Back to top

Majális helyett nyárbúcsúztatóval várjuk a közönséget

Publikálva: 2020, június 3 - 06:47
Ahogy az több társadalmi és kulturális programmal történt, a Magyar majális is elmaradt a kialakult járványügyi helyzet miatt. Az egyik főszervezőt, Bugár Györgyöt kérdeztük, pótolják-e a májusra tervezett programot.
Majális helyett nyárbúcsúztatóval várjuk a közönséget

Kész forgatókönyvvel álltunk a szigorítások bejelentésekor, mondhatom, minket is kellemetlenül érintett a március közepén bevezetett korlátozás. Nem adtuk fel azonban, és ugyan - teljesen egyértelműen - majálist máskor, mint májusban nem szervezhetünk, de még az idén szeretnénk a korábbi forgatókönyv alapján egy egész napos szórakozási lehetőséget biztosítani a látogatóknak.

Mivel ősszel elmarad a hagyományos Csallóközi Vásár, ezért a szeptemberi hétvégék alkalmat nyújtanak a szervezőknek, hogy pótolják elmaradt rendezvényeiket. Így teszünk mi is, szeptember 12-én, szombaton tervezzük Nyárbúcsúztató Csemadok-nap néven megrendezi azt a nagyszabású programot, amit nem lehetett májusban. Pedig több olyan pont volt az idei majálisba betervezve, amely miatt másabb lett volna az idei. Szerencsénkre a járás Csemadok szervezetei, melyekkel a majálison dolgoztunk volna együtt, továbbra is tartják szavukat, és az őszi eseményen is kiveszik részüket a szervezésből, a szórakoztatásból egyaránt. Még egy fontos változás lett volna a korábbi évekhez képest. A jelenleg hivatalban lévő agilis diákpolgármester, valamint a város fiataljai is bekapcsolódnak rendezvényünkbe, és akárcsak a járás Csemadok szervezetei, ők is kiveszik részüket a szervezésből, ugyanakkor egy kora délutáni blokk során a közönség szórakoztatásából is.

Ugyan májusra már a fellépők teljes névsora is rendelkezésünkre állt, és ezen elképzelés alapján alakítjuk az őszi programot is, de egyelőre a fellépők konkrét neveivel nem szolgálnék. Egyrészt azért, mert nem látunk a jövőbe, nem tudjuk, hogy alakul szeptemberben a helyzet, másrészt pedig többekkel tárgyaltunk már az őszi fellépésről, többen meg is ígérték a szereplést, de majd a nyárbúcsúztató közeledtével jelentenénk be a konkrét műsortervet. Annyit azonban elmondhatok, hogy lesznek gyermekprogramok, népművészeti programok, Dunaszerdahely és a környék legjobb csoportjai is fellépnek, este pedig biztosan lesz nagykoncert. Ami pedig a kísérő rendezvényeket illeti, kézműves programokat is tervezünk, valószínűleg borok utcája is várja majd a látogatókat, és a környék civil szervezetei is kapnak igény szerint sátrat, ahol bemutatkozhatnak.

Mi tevékenyen várjuk a szeptembert, és bízunk benne, a társadalmi és az időjárási viszonyok is lehetővé teszik, hogy szeptember 12-én, szombaton egy kellemes, jó szórakozást nyújtó rendezvényt tudjunk megvalósítani.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies