Back to top

Magyar szemmel, más szögből látott magyarság

Publikálva: 2020, január 27 - 17:39
A történelem könyörtelen körülményei miatt máshogy látja a világot Karaffa Attila, a Felvidéken élő fotós. Az ő szemszögéből mutatja be több helyen, így az anyaországban is, milyen másodrendű állampolgárnak lenni a saját szülőföldjén. A képeiből összeállított tárlatot Székesfehérváron január 24-én nyitották meg.
Magyar szemmel, más szögből látott magyarság

Felvidéki szemmel a címe annak a fotókiállításnak, mely péntek este nyílt a Kisfaludi Közösségi Házban. A Karaffa Attila alkotásainak kiemelt darabjait felvonultató tárlatot Rajkovics Péter író nyitotta meg.

A fotós úgy fogalmazott: – Azt szeretném a képeimmel bemutatni, hogy az objektíven, a lencsén keresztül hogyan látom én a mi sorsunkat, illetve az egyetemes magyarság sorsát. Minket másodrendű állampolgárként kezelnek, de mi mégis, ennek ellenére is tartjuk a magyar nemzethez való ragaszkodásunkat.

A művész harminchárom éves korában állított ki először, szülővárosában, Dunaszerdahelyen. A kiállítások kétévente követik egymást, vagyis kétévente állít össze műveiből egy új kollekciót, melyet a születésnapjához közeli napon tár a szerdahelyi nyilvánosság elé, majd onnan indul, egyfajta vándorkiállítássá gyúrva, sokfelé bemutatni az alkotásokat. Karaffa Attila most lesz negyven, ennek megfelelően a Kisfaludon látható tárlat a harmadik ilyen gyűjtemény, de már dolgozik az alkotó a negyediken, amelyet jövőre láthat szülővárosa, majd a Felvidék és remélhetőleg az anyaország közönsége is.

Elsősorban felvidéki műemlékek, szobrok és templomok megörökítésével igyekezett bemutatni a magyarság ottani jelenlétének fontosságát. A nagyteremben a tárlatot szép számmal látogatták.

feol.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila
Cookies