Back to top

Magyar közvetítés nélkül maradunk az EB-n?

Publikálva: 2016, június 9 - 16:41
Több olvasói megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy vajon igaz-e az a hír, miszerint Dunaszerdahelyen és egész Szlovákiában sem lesz nézhető a pénteken kezdődő labdarúgó EB az M4-es csatornán. A pontos információk érdekében megkerestük az MTVA sajtóosztályát, akik levelét változtatás nélkül közöljük. Sajnos nem túl biztató.

"Az M4 csatorna kizárólag az adott esemény nemzetközi szerződéseinek értelmében közvetítheti a nemzetközi sporteseményeket.

Így a Foci Eb-t a svájci székhelyű UEFA, az Olimpiát pedig a szintén svájci Lagardere Sports Geneva SA által megszabott feltételek mellett értékesítették az MTVA-nak, mely feltételek értelmében nincs jogunk Magyarország területén kívülre közvetíteni az Európa Bajnokság mérkőzéseit.

Tehát hiába magyar vonatkozásúak egyes meccsek, a jogok tulajdonosai külföldiek, akik ezeket a jogokat csak az adott ország - jelesül: Magyarország - területére értékesítették. A külföldi jogtulajdonosok a tulajdonukat képező sporteseményeket az elérhető legmagasabb bevétel érdekében országonként értékesítik azzal a kitétellel, hogy az adott ország vásárlója csak az ország határán belül szolgáltathat, ezzel biztosítva a külföldi jogtulajdonosok számára, hogy teljes áron tudják értékesíteni a jogokat más-más, akár szomszédos országokban is.

Ugyanezek a jogok vonatkoznak az on-line ( m4sport.hu) adásaira is.

A magyar közmédia és Magyarország Kormánya mindent elkövet annak érdekében, hogy a határainkon túl is nézhetőek legyenek a legfontosabb magyar érdekeltségű sportesemények: épp a héten érkezett meg a szlovák fél elutasító válasza a bilaterális megállapodásra, pedig az UEFA beleegyezett volna, amennyiben a szlovák partnereink is aláírják a megegyezést. 

Köszönjük érdeklődését és megértését."

Ezt már olvasta?

Cookies