Back to top

Magyar alelnöke is lesz a megyének

Publikálva: 2017, december 11 - 17:19
Jozef Viskupič Nagyszombat megye új elnöke mai sajtótájékoztatóján megnevezte azt a négy személyt, akiket alelnöknek javasol.

Ahogy azt az elemzők is valószínűsítették, a négy között egy magyar nemzetiségű politikus is lesz, a posztot az elmúlt négy évben is betöltő Berényi József, a Magyar Közösség Pártja képviseletében. Mint ismeretes, a november 4-én lezajlott megyei választásokon a 40 képviselői helyből éppen az MKP szerzett a legtöbbet, összesen 13-at, így ez a fajta együttműködés valószínűsíthető volt.

Változás lesz viszont az elmúlt négy évhez képest, hogy nem adott régiókért lesznek felelősek az alelnökök, hanem egy-egy területért. Berényi a közlekedésért és oktatásért, Pavol Kalman az egészségügyért, regionális fejlesztésért és környezetvédelemért, Marek Neštický a sportért, kultúráért és a hivatal transzparens működéséért, Roman Sova pedig a gazdálkodásért, pénzügyekért és szociális ügyekért - számolt be a megye honlapja.

A megyei képviselők idén még december 20-án üléseznek, amikor a költségvetés mellett a tanács, valamint a szakbizottságok összetételéről is döntés születik.

Ezt már olvasta?

Cookies