Back to top

Ma kezdődnek a XXIII. Vámbéry Napok

Publikálva: 2023, március 23 - 06:15
Ma és holnap tartja a Vámbéry Polgári Társulás a XXIII. Vámbéry Napokat Dunaszerdahely Város Önkormányzatával, a Csallóközi Múzeummal és a Katedra Polgári Társulással közös szervezésben.
Ma kezdődnek a XXIII. Vámbéry Napok

Ma 18 órakor könyvbemutatóval indul az esemény, ahol az „Ázsia világának belsejébe” címmel megjelent, a XX. Nemzetközi Vámbéry konferencia előadásainak antológiáját mutatja be Simon Szabolcs, a Vámbéry Polgári Társulás alelnöke. Az estet Hodossy Gyula, a Vámbéry Polgári Társulás igazgatója nyitja meg, míg a köszöntőt Dobrovits Mihály turkológus, a Vámbéry Tudományos Kollégium elnöke mondja. A program helyszíne a kistejedi Peter´s Bar lesz.

Pénteken 9 órakor a Vámbéry Ármin Földrajzverseny országos döntőjét nyitják meg a Csallóközi Múzeumban. A verseny főszervezője Tóth Tibor földrajztanár, vezetője Domonkos Tímea, a Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola pedagógusa, míg a zsűri elnöke Fibi Sándor, a Vámbéry Polgári Társulás választmányának tagja, tagjai pedig Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum igazgatója és Csadi László, a komáromi Munka Utcai Alapiskola földrajztanára lesznek.

13.30-kor Vámbéry Ármin mellszobrát koszorúzzák meg a Vámbéry téren, ahol a köszöntőt Darkó Jenő, történész, a Vámbéry Tudományos Kollégium titkára fogja mondani, majd 14 órától a Vámbéry Ármin Földrajzversenyt értékelik ki.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies