Back to top

Ma 17.00 órakor Beluša-DAC kupamérkőzés

Publikálva: 2016, augusztus 16 - 06:22
Csapatunk a harmadik ligás TJ Kovo Bellus (Beluša) elleni idegenbeli összecsapással kezdi meg az idei kupaszereplését. A Slovnaft Cup második fordulójában megrendezésre kerülő Bellus-DAC találkozó kedden 17.00 órakor kezdődik.
Ma 17.00 órakor Beluša-DAC kupamérkőzés

A 2014/15-ös idénytől a harmadik vonaltól alacsonyabb osztályokban szereplő együttesek is részt vehetnek a Slovnaft Cup küzdelmeiben, míg a legfelső két bajnokság csapatai a második fordulóban csatlakoznak. Az idei kupaévad sorsolásakor a DAC a nyugati csoportba került, így kezdetnek a harmadik liga újoncával, a TJ KOVO Bellus együttesével mérkőzik.

Mai ellenfelünk is a második körben csatlakozott a kupaküzdelmekhez. A TJ KOVO a III. liga nyugati csoportjában három forduló után 1-2-0-s mérleggel és 2:1-es gólaránnyal a táblázat ötödik helyén áll, egy ponttal és egy hellyel tartalékcsapatunk mögött.

Bellus a puhói járásban található. Nagyjából ötezer négyzetméteres alapterületével és hatezer lakosával Szlovákia harmadik legnagyobb községe. A bellusi labdarúgás idén ünnepelte a 65. évfordulóját, és egyúttal 2016-ban érte el fennállása legnagyobb sikerét is, amely a harmadik ligába való feljutás kiharcolása volt. A csapatban több, első ligás tapasztalatokkal is rendelkező futballista található, többek között Lukáš Zápotoka is, aki a 2008/09-es szezonban a DAC mezét viselte.

A Slovnaft Cup szabályai szerint a 2. fordulóban egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyes párbaj következik. A mai párharcban győzedelmeskedő csapat a 3. fordulóban a második ligában szereplő szentgyörgyi (Svätý Jur) ŠK-val mérkőzik, akik a súri (Šúrovce) FC Horses felett aratott idegenbeli 3:1-es győzelemmel jutottak tovább.

A Slovnaft Cup 2. fordulójában a III. ligás TJ KOVO Beluša otthonában ma 17.00-órakor lépünk pályára, játékvezetők Ježík - Barenčík, Vitko.

A hazai klub értesíti a szurkolókat, hogy a stadion kapuit egy órával a mérkőzés kezdete előtt, 16.00 órakor nyitják. A DAC-szurkolók, a klub autói és buszai a betonparkoló mögött található, kijelölt füves területen parkolhatnak. A DAC-szurkolók szektora a lelátó szélén kerül kialakításra. További információkat a hazai csapat honlapján találhatnak.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies