Back to top

Lužák Rita lett a diákpolgármester

Publikálva: 2016, november 9 - 17:23
Szerda délután az Oktatási és Ifjúsági Szakbizottság mellett működő Városi Ifjúsági Parlament diákpolgármestert választott.

A rendezvényen, amelynek a városháza nagy ülésterme adott otthont, előbb Bugár György városi képviselő üdvözölte a szép számban összegyűlt fiatalokat és tanáraikat. A. Szabó László alpolgármester azt hangsúlyozta, milyen fontos szerepe is van a diákpolgármesternek, akinek neve beíródik városunk történelmébe, illetve ötleteivel gazdagíthatja Dunaszerdahely fejlődését. A folytatásban Heringes Walter, az elmúlt év diákpolgármestere számolt be a poszton eltöltött esztendőről. Mint őszintén megjegyezte, nem sikerült minden tervét megvalósítania, de maga is tapasztalta, mennyire nehéz a választási programban tett ígéreteket valóssággá változtatni, ezért már maga is másként néz a politikára. Elmondta, sikerült viszont egy iskolásoknak és óvodásoknak szóló kiállítást megvalósítani és A zene szárnyán című fesztivál is létrejött, amelyért külön köszönetet mondott Takács Tímeának.

Az összefoglaló után már a négy jelölt bemutatására került sor. Jachman Péter (Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola), Kosár Zoltán (Vidékfejlesztési Szakközépiskola), Lužák Rita (Magángimnázium), Pálfy Vince (Kodály Zoltán Alapiskola) volt a négy jelölt, akik leginkább a sportélet, a kultúra és a diákok kölcsönös megismerésére helyezték a hangsúlyt. Végül a legtöbb szavazatot, szám szerint kilencet a titkos szavazáson Lužák Rita kapott, aki szociális jellegű programot vázolt fel, amelyben nagy hangsúlyt kap a jótékonyság, de közös szemétszedést és diákbált is szeretne megvalósítani.

A program végén Horváth Zoltán alpolgármester is sok sikert kívánt a diákoknak.

A diákpolgármester beiktatása csütörtök délután zajlik majd, amelyről ugyancsak beszámolunk.

Ezt már olvasta?

Cookies