Back to top

Lövőn és Sopronban járt Dunaszerdahely város küldöttsége

Publikálva: 2021, augusztus 30 - 09:01
A magyarországi Lövő településen tartották a nemzetközi kutyavezetők és kiképzők szakmai összejövetelét augusztus 25–27. között a Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség, az UPA TEAM és a CsI-KO szervezésében.
Lövőn és Sopronban járt Dunaszerdahely város küldöttsége

Csicsay Csaba, a városi rendőrség kutyás rendőre már nem első alkalommal szervezi meg a nemzetközi edzőtábort. A szakmai találkozót mindig nagy érdeklődés kíséri a különböző országok rendvédelmi szerveitől, illetve a nyilvánosság részéről is.

Ezúttal a magyarországi Lövő község adott helyett az edzőtábornak, amelyen a magyarországi házigazdák mellett a szlovák és a cseh rendőrök, és a különleges egységek tagjai is részt vettek.

Az edzőtábor zárónapján Hollósi Gábor, Lövő község polgármestere köszönte meg a jelenlevőknek, hogy elfogadták a meghívást és reményét fejezte ki, hogy nyugodt körülmények között tudtak felkészülni és kielemezni a különböző élethelyzeteket.

Dunaszerdahelyről Karaffa Attila alpolgármester, Csiba Tibor rendőrkapitány és Nagy Zsolt parancsnokhelyettes ugyancsak ellátogatott az edzőtáborba és köszöntötte a jelenlevőket, majd megbeszélést folytattak a jövő évi dunaszerdahelyi nemzetközi edzőtáborról, amennyiben annak megszervezését a pandémia engedi majd.

Hollósi Gábor polgármester városunk küldöttségét meginvitálta a helyi ROTO vasalatgyártó üzem megtekintésére is, ahol Kocsis Ernő vezérigazgató mutatta be a gyárat. Jelenleg a lövői üzem a cégcsoport legjelentősebb gyártási kapacitásával rendelkezik több mint 19.000 m² gyártóterületen. A lövői székhelyű Roto Elzett Vasalatkereskedlmi Kft. ablak- és ajtóvasalat-technológiát értékesít fa, műanyag és alumínium nyílászárókhoz, amely technológiák minden nyitásirányt lefednek. 

A meghívásnak eleget téve Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere Csiszár Szabolcs üdvözölte a patinás tanácsteremben a dunaszerdahelyi és lövői küldöttséget.

Az alpolgármester örömének adott hangot, hogy a Felvidékről köszöntheti a vendégeket, hiszen a 2021-es esztendő Sopron városában a az 1921-es Magyarországhoz való népszavazás emlékéve. A leghűségesebb város címet őrzi és tiszteli, de az utókornak is figyelmeztet Sopron városa. Az alpolgármester köszöntője után az emlékévről és a város díszterméről hallgathattak meg előadást a jelenlevők. Csiszár Szabolcs kiemelte, hogy a biztonság az egyik legfőbb közösségi érték. A jó együttműködés pedig ezen a területen is kulcsfontosságú.

Karaffa Attila alpolgármester ugyancsak köszönetet mondott Sopron Megyei Jogú Város alpolgármesterének és Lövő község polgármesterének a szívélyes fogadtatásért.

„A leghűségesebb város példamutatása tiszteletreméltó és követendő mindannyiunk számára, hiszen nemzetünkhöz és annak hagyományaihoz való ragaszkodás megmaradásunk záloga a szülőföldünkön”

– mondta városunk alpolgármestere.  Aki egyben kiemelte, hogy a szomszédos országok lakóinak fontos a biztonságérzet, a sikeres bűnmegelőzés és a bizalom a rendvédelmi szervekben. 

(nns​)

Ezt már olvasta?

Cookies