Back to top

A lovasíjászok talpig harci díszben lovagolnak be a városba!

Publikálva: 2016, május 5 - 07:12
Különleges filmbemutatóra készül a Családi Könyvklub: A Lovasíjász c., Kassai Lajosról szóló film premierje előtt leállítják a forgalmat a Fő utcán, ahol lovasíjászok talpig harci díszben lovagolnak majd keresztül.
A lovasíjászok talpig harci díszben lovagolnak be a városba!

2016. május 20-án a könyvklub csapata megcsinálja, ami még nem volt Dunaszerdahelyen: csallóközi hagyományőrző lovasíjászok talpig harci díszben belovagolnak a városba!

A csapat a városházától indul a Fő utcán át lovagolva a kultúrház előtti térre... Elképesztő és csodálatos élményben lesz része mindazoknak, akik aznap délután 17.30 óra körül a Fő utcán fognak sétálni.

Utána pedig a művelődési központban bemutatják A Lovasíjász c. filmet ... Ez Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett – csak az elődeinkre jellemző ősi harci képességgel – a lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik.

A bemutató után beszélgetés is lesz a film rendezőjével, Kaszás Gézával!

A filmvetítés időpontja: 2016 május 20-án, azaz pénteken 18.00 órától lesz a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ mozitermében. A belépőjegy ára: 5 EUR. Jegyek elővételben a Családi Könyvklub könyvesboltjaiban, illetve a VMK jegyirodájában kaphatóak.

Ezt már olvasta?

Cookies