Back to top

Lezárják a Fő utcát szeptember 22-én

Publikálva: 2021, augusztus 25 - 21:12
Megszűnik a forgalom a Fő utcán szeptember 22-én. De nem kell megijedni: csupán reggel 9 és délután 15 óra között, hogy átadják azt a gyerekeknek és a gyalogosoknak az Európai Mobilitás Hét kampánya keretében az Autómentes napon. A cél, hogy az alternatív közlekedési eszközökre irányítsák a figyelmet. El sem hinnénk, de napi 20 000 autó robog át csak a Fő utcán!
Lezárják a Fő utcát szeptember 22-én

Az Európai Mobilitás Hetében (szeptember 16–22.) egy autómentes nap keretén belül lezárja a közúti forgalom elől a Fő utcát szeptember 22-én – a tavalyihoz hasonló módon – a város.

A Szlovák Környezetvédelmi Iroda (Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma) és Dunaszerdahely Város Önkormányzatának koordinálásában zajló eseményen a Szent István tértől a Duna utcáig, illetve a Kondé püspök utcáig reggel 9.00 órától délután 15.00 óráig szünetelni fog a forgalom – ott ugyanis standokat helyeznek el, ahol többek között klasszikus kerékpárok, e-kerékpárok, elektromos járművek és azok töltőállomásai, illetve hidrogénhajtású járművek standjai is lesznek megtalálhatók.

És természetesen a gyerekeké lesz ismét a főszerep, hiszen foglalkozások várják az óvodásokat, az iskolásokat, illetve minden érdeklődő számára hasznos információkat nyújtanak majd az alternatív közlekedési eszközökről.

A megnyitó 10 órakor lesz a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ melletti útszakaszon. 

A tavalyi autómentes nap képeiből itt mutatunk néhányat, kedvcsinálónak (Nagy Attila felvételei)

Ezt már olvasta?

Címkék: autómentes nap