Back to top

Lezárások idején is leleményesen

Publikálva: 2021, február 3 - 07:38
Az elmúlt év nehéz helyzet elé állította a sport és kulturális rendezvények szervezőit. Ezúttal Markovics János, a Seishin Karate Klub elnöke mondja el, milyen volt számukra a 2020-as év.
Lezárások idején is leleményesen

A klub vezetője, Markovics János kérdésünkre elmondta, a tavalyi évet egy kiválóan sikerült téli táborral indították. Ekkor még senki sem sejtette, hogy a vírushelyzet miatt sok tervezett program elmarad.

Januárban még Magyarországon is voltak – válogatott edzőtáborban –, továbbá egy egynapos övvizsga-felkészítő tábort is megvalósítottak.

Február elején meg is tartották az övvizsgát, ugyanazon hónap végén pedig Horvátországban, Samoborban járt a klub, ahol Gányovics Ádám a harmadik helyen végzett az ifjúsági kategóriában.

Még a lezárás előtt, március elején, Rózsa Gábor világbajnokkal tartottak egy hétvégi tábort.

Az országos lezárás miatt csupán három hónappal később tudták újra elindítani az edzéseket.

Júniusban eljutott a klub egy része Magyarországra, Várpalotára, ahol Bíró Péter Bendegúz a 9. helyen végzett a gyerek-2-fiú kategóriában.

A nyár folyamán szerencsére több továbbképzésre is eljutottak a klub edzői. Voltak Martfűn, és Balatonföldváron, és a Seishin klub is megrendezte a nyári tábort, ami kiváló hangulatban zajlott, jól sikerült.

Hogy mekkora segítség az adóból felajánlott 2%, arra tökéletes példa az augusztus elején megrendezett élménytábor a Holdas lovastanyán, melyet pont ebből az összegből tudtak megszervezni.

Augusztus végén, a Keszegfalván megrendezett Tameshiwari elnevezésű versenyen a dunaszerdahelyi klub 4 aranyérmet gyűjtött.

Eredmények (első helyezettek):

  • előkészítő-nő: Pósa Gabriella (Seishin Dunaszerdahely)
  • gyerek-1-nő: Bock Ágnes (Seishin Dunaszerdahely)
  • gyerek-2-nő: Menző Rebeka (Seishin Dunaszerdahely)
  • ifjúsági és junior - férfi - összevont: Hájas Kornél (Seishin Dunaszerdahely)

Októberben a klub korán elhunyt reményteljes versenyzője emlékére tervezett V. Kovács Kata Zsófia emlékverseny sajnos már elmaradt a lezárások miatt.

A dunaszerdahelyi Seishin Karate Klub leleményesen oldotta meg a tavalyi vírushelyzetet.

„Októbertől megint 4 hónap "kiesett" - de mégsem! Ugyanis élő adást sugárzunk heti két alkalommal az online térben. Bontott csoportokban edzünk, életkornak és tudásszintnek megfelelően 1 és 1,5 órás edzéseket tartunk. Mondhatom, hogy kellemes meglepetés az egyik, videóchatet használó programon keresztül látni, ahogy az edzésben lévő gyerekek mozognak. Az élő kapcsolatnak köszönhetően valós idejű kommunikáció alakulhat ki az edző és tanítványai közt” - írta le élményét Markovics János.

„Az online lehetőségnek köszönhetően nem esik szét a klub. Reméljük, mihamarabb már élő edzéseket is tarthatunk, és találkozhatunk. Nagyon hiányoznak a gyerekek! Itt szeretnénk megköszönni mindazon támogatók segítségét, akik nélkül a tavalyi év programjait nem tudtuk volna lebonyolítani. Elsősorban az önkormányzatnak, mert anyagi támogatása nélkül nem tudna a klub megfelelően működni. Nagyon szépen köszönjük” - zárta szavait a Seishin Karate Klub elnöke, Markovics János.

-rovin-, fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?