Back to top

Lehet gyerekkel utazni? Lehet

Publikálva: 2019, május 16 - 12:16
Ezúttal is érdekes, fényképes vetítéssel egybekötött előadásra invitált a VándorLáss társulás, ám szerda este nem annyira a képeken, mint inkább a szövegen volt a hangsúly. Radočák Ági és Tomi a gyerekekkel megvalósítható utazásról beszéltek, közben sok-sok jó tanáccsal látták el az érdeklődőket.
Lehet gyerekkel utazni? Lehet

Már a program meghirdetésekor is nyilvánvaló volt, hogy erre az előadásra igazán azok lesznek kíváncsiak, akik korábban egyedülállóként, vagy párban szerettek utazni, most viszont bővült a családjuk néhány poronttyal. Ahogy az egyik vendég mondta: „Eljöttünk jó tanácsokat begyűjteni nyár előtt”.

A fiatal házaspár korábban is imádta az utazást, elmondásuk szerint képesek voltak a munkahelyükön az ünnepeket is végigdolgozni, hogy a számukra megfelelő időben utazással tölthessék idejüket. Érdekességként még a 120 napos nászútjukról is szóltak néhány szót. Négy hónapra utaztak el előbb Ecuadorba, majd Dél-Amerika több országát megtekintve Óceánia érdekességeit nézték meg. Mint elmondták, olyan helyeket néztek ki maguknak, amelyeket később, gyerekekkel már kevésbé valószínű, hogy meglátogathatnának.

Az este fő témájáról, a gyerekekkel utazásról rendszerbe szedve beszéltek. Pontról pontra vették az utazás tervezését, a repülőjegyek és szállás rendelését, a helyi programok megszervezését. Egymásnak adva a szót Ági és Tomi megemlítette, mennyire fontos az utazási célpont választásánál figyelembe venni az úthálózat kiépítettségét, hogy elérhető közelségben legyen megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást nyújtó kórház. Még az utazás előtt érdemes napokat tölteni a megfelelő utazási lehetőség kiválasztásával. Sőt, ami kisgyerekkel utazás esetén ugyanolyan fontos, pedig sokan nem is gondolnának rá: biztosítást kötni a megrendelt repülőjegyre, az utazásra. Ez azért is praktikus, mert egy kisgyerek bármikor megbetegedhet, akár röviddel az utazás előtt is. Ha viszont biztosítást kötöttek, akkor nem úszik el a megrendelt repjegy és utazás ára, a biztosító téríti azt.

Szó volt persze az előkészületekről, a pakolásról, a szállásról és sok más érdekes és hasznos dologról. Biztosak lehetünk benne, hogy nem bánta meg senki, aki vette a fáradságot és ellátogatott a nyári szünet előtti utolsó VándorLáss estre.

Kozmér Kati, az est háziasszonya köszönte meg az eddigi látogatást és támogatásokat, amelyekből – ahogy már a korábbi években is tették – két csoport gyermeknek tud majd a társulás kirándulást szervezni.

És nem feledkezhetünk meg Kati csodás fogadósüteményéről sem, amellyel örömmel kínálta a betérő vendégeket.

Ezt már olvasta?

Címkék: VándorLáss