Back to top

Legyünk ajándék a másik ember számára

Publikálva: 2022, december 14 - 18:04
Karácsonyi ünnepségre hívta meg városunk vezetése a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokat.
Legyünk ajándék a másik ember számára

Az elmúlt két évben nem találkozhattak személyesen a családokkal, ezért különösen örömteli a mostani ünnepség – mondta el portálunknak Miklós Alica, a városi hivatal szociális osztályának vezetője, majd hozzátette, 34 olyan családot vártak az ünnepségre, akik 18 év alatti, fogyatékkal élő gyermeket nevelnek.

A Szent István téri Közös Igazgatású Középiskola diákjainak szívélyes, verses-zenés-táncos műsorát érdeklődéssel nézte, hallgatta gyerek és szülő egyaránt, majd nagy tapssal köszönték azt meg a tehetséges tanulóknak.

Karaffa Attila, városunk alpolgármestere az önkormányzat nevében üdvözölte az egybegyűlteket, majd örömét fejezte ki, hogy az elmúlt két év után ismét élőben találkozhatnak.

„Úgy gondolom, ezek a közösségi találkozások mindenkinek hiányoztak. Mert jó, ha együtt tudunk beszélgetni, találkozni“ – mondta az alpolgármester, egyben invitálta a jelenlévőket a vasárnapi adventi gyertyagyújtásra, amikor a betlehemi lángról fogja meggyújtani polgármester úr az adventi koszorún a negyedik gyertyát.

„Tudjuk, hogy sok gonddal, kiadással küszködnek a szülők, de próbáljunk meg ebben az időszakban még jobban odafigyelni a családunkra, a gyerekekre.

A gyermekek is készülhetnek ajándékkal. Nem kell annak tárgyi ajándéknak lenni, elég, ha szót fogadnak, vagy segítenek a szülőknek, nagyszülőknek. Legyünk ajándék a másik ember számára“ – zárta üdvözlő gondolatait Karaffa Attila.

Az ünnepi műsor és üdvözlés után az önkormányzat ajándékát nyújtották át a jelenlévő családoknak, majd frissítő mellett, kedves beszélgetéssel telt a kora délután.

Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies