Back to top

Legyőzték a veretlen Nagyszombatot

Publikálva: 2023, február 27 - 09:52
A tavaszi szezon első fordulójában a liga első helyezettjéhez, az eddigi veretlen Nagyszombathoz látogatott el az SK DAC Férfi Kézilabda Szakosztály csapata. A rendkívül kemény és szoros küzdelemben 700 szurkoló előtt nyertek a dunaszerdahelyi kézilabdázók.
Legyőzték a veretlen Nagyszombatot

A szoros első félidő után a hazaiak kezdték jobban a második játékrészt, s nem kellett sok idő, hogy 5 gólos legyen szerdahelyiek hátránya. A csapat azonban nem adta fel, s előnyt szerezve már nem adták ki a kezünkből a vezetést, így végül 29:31-re diadalmaskodtak.  

Pogány Dávid edző értékelése a mérkőzés után:

„Szebb vasárnapunk nem is lehetne... Megvertük azt a Nagyszombatot, akik eddig veretlenül vezették a bajnokságot, és tettük mindezt idegenben, 700 ember előtt. 

Fantasztikus mérkőzést játszottunk, az egész csapat kitette szívét-lelkét a pályán. Pontosan tudtuk, mi vár ránk, ezért volt kemény a téli felkészülésünk, ami meg is hozta a gyümölcsét. Ilyen mérkőzések után érezzük csak igazán, van értelme annak, amit csinálunk és hogy jó úton járunk. Nem szabad elszállnunk, de ebből a meccsből rengeteg motivációt és magabiztosságot kell merítenünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mindenki tette a saját dolgát. Voltak persze hibák is, de 5 gólos hátrányból megnyerni a meccset, hatalmas csapatszellemről és győzni akarásról tesz tanúbizonyságot. Nem szeretek neveket mondani, de amit Bálint Merva művelt a kapuba, az valami emberfeletti volt. Állva tapsolták a kapusunkat Nagyszombatban, hihetetlen. Készülünk, edzünk, megyünk tovább és bízok benne, hogy jönnek a következő, hasonló eredmények.”

A csapat a héten újra idegenben játszik, szombat este 18:00 órakor Cífer csapata fogadja őket.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies