Back to top

Legkorábban ősztől indul be a sikabonyi közösségi élet

Publikálva: 2020, május 5 - 11:47
A 2020-as esztendő minden bizonnyal sokat emlegetett éve lesz a legtöbb szervezőnek, ami nem is csoda, hiszen lényegében március derekától várhatóan őszig a legtöbb nagyobb rendezvény, összejövetel elmarad. Sikabony példaértékűen a legaktívabb közösségének, polgári társulásának a vezetőjét, Simon Ferencet kérdeztük a Sikabony Polgári Társulás terveiről.
Legkorábban ősztől indul be a sikabonyi közösségi élet

Sajnos az idei év arról marad nevezetes, hogy a koronavírus járvány miatt a legtöbb rendezvényt kénytelen volt lemondani lényegében az egész világ. 

Annak ellenére, hogy talán most valamelyest várhatóak enyhülések a járványellenes megszorítások között, társulásunk idén bizonyosan nem fogja már megszervezni a tavaly is rendkívül népszerűre sikeredett kézműves gyereknapot, valamint legnagyobb sajnálatunkra a sokak által látogatott nyári, nyár végi rendezvényeinket sem tudjuk megtartani.

Elmarad így a Sikikonyha, a szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenye, amelyre Magyarországról látogatott volna el több csapat, s maga a zsűri is. Mellette ugyancsak kimarad idén – hasonlóan a Csallóközi vásárhoz vagy a Fröccsfeszthez – a szeptemberben esedékes Sikisörfeszt is, amelynek a szervezése már most esedékes lenne...

Őszre tervezünk ezért. Ha a lehetőségek és a rendeletek lehetővé teszik majd, akkor az első nagyobb sikabonyi rendezvény a Sikabonyi Tökös nap lesz, amelyre október végén várjuk majd szórakoztató programokkal a kicsiket és a nagyokat, vagyis reményeink szerint kedves családi nap szerveződhet akkor. Ha az időjárás is mellénk áll, talán lehetőségünk lesz „vírusmentesen” kihasználni a vénasszonyok nyarának utolsó napjait…

Ezt követően pedig az adventi és a karácsonyi ünnepkör, és jubilánsaink köszöntése az, amelyre jó előre készülni fogunk. 

Jelenleg mi is csupán online tartjuk tagjainkkal a kapcsolatot, és várjuk, hogy enyhüljön s javuljon életünk különös szakaszának ez a fejezete.

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies